Slastičar Chris Bernard, koji ima 20-godišnje iskustvo u svom poslu, otkrio je trikove uz koje će vaše palačinke uvijek ispasti savršene, prenosi Daily Mail.
Neka smjesa malo odstoji
Kada ste napravili smjesu, ostavite je da odstoji barem 30 minuta prije pečenja. Tako ćete spriječiti da palačinke budu žilave.
Dvostruko miješanje sastojaka
Smjesa za palačinke mora biti kremasta i glatka, a do takve ćete doći ako prvo pomiješate mokre sastojke (mlijeko, jaja i rastopljeni maslac i prstohvat soli), a u drugoj posudi brašno kojem ćete uz stalno miješanje dodavati mokru smjesu. Dugo miješajte dobivenu smjesu kako bi izbjegli grudice. Tajni sastojak je maslinovo ulje koje će učiniti palačinke ljepljivima.
Tava koja se ne lijepi
Koristite se tavom koja se ne lijepi na srednjoj do jakoj vatri i stavite žlicu maslaca kada se otopi prije pečenja.
Čekajte da nastanu mjehurići
Većina ljudi prerano okrene palačinke na drugu stranu, ali najbolje rezultate dobit ćete ako čekate da se na gornjoj strani stvore mjehurići. Osim mjehurića, pričekajte da rubovi postanu smeđi i hrskavi.
Osim recepta za palačinke, doznajte kako nastaju krafne:
Zaboravite špatulu
Umjesto da okrećete palačinke špatulom, okrenite ih bacanjem u zrak. Obratite pozornost na prethodni savjet kako biste znali kada je točno treba okrenuti.
Koristite rižino brašno
Ako volite palačinke bez jaja i glutena, preporučuje se uporaba rižina brašna umjesto običnog, bijelog. Možete rabiti smeđi šećer koji će dati okus, prašak za pecivo i bademovo ili sojino mlijeko.
Arome
Chris preporučuje dodavanje suhih začina poput ružmarina, ali pazite da sve dobro izbalansirate sa šećerom.
Pažljivo s voćem
Dodavanje svježeg voća u smjesu nije pametna odluka. Ono će se ugrijati i na raspasti. Radije ga dodajte na gotove palačinke kao dodatak.