Novo istraživanje

Već danas ubacite šaku oraha u svoj jelovnik: Znanstvenici tvrde da, uz vježbanje, ženama produžuje život

Foto: Thinkstock
Već danas ubacite šaku oraha u svoj jelovnik: Znanstvenici tvrde da, uz vježbanje, ženama produžuje život
03.03.2020.
u 09:15
Postoje razni načini za kvalitetan i zdrav život, a jedenje oraha jedna je od navika koju biste trebali započeti već danas.
Pogledaj originalni članak

Šaka oraha jednom tjedno ženama pomaže produžiti život, ali i održavati tijelo zdravijim, kaže novo istraživanje, a prenosi The Sun. Znanstvenici su otkrili da su žene u kasnim pedesetima i ranim šezdesetima, koje konzumiraju orahe barem jednom tjedno, zdravije. Nakon što su prešle 65. godinu, nisu imale nikakvih mentalnih, fizičkih, srčanih bolesti, kao ni problema s pamćenjem.

Autori istraživanja koristili su rezultate od 33 931 žene. Jedenje oraha jedina je navika, nakon vježbanja, koja je bila povezana sa zdravim starenjem. Dr. Francine Grodstein s Harvarda kaže: "Ne postoji samo jedna životna navika koja će starije ljude održati zdravima, ali kada ih imate nekoliko ovakvih manjih one definitivno djeluju i pomažu."

Ovo su najzdravije države, a pogledajte gdje je Hrvatska:

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar majkuvam
majkuvam
16:44 03.03.2020.

Kada bi se čovjek pridržavao svih vaših preporuka živio bi najmanje 200 godina...

Avatar southman
southman
10:43 03.03.2020.

Svaki dan šaka oraha i šaka badema, 3-4 puta tjedno sat vremena inenzivnog vježbanja, živjeti dan po dan i to je to !