Talijanska kuhinja

Vitello tonnato by Pero Savanović - klasik talijanske gastronomije po receptu našeg genijalnog chefa

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Vitello tonnato by Pero Savanović - klasik talijanske gastronomije po receptu našeg genijalnog chefa
26.03.2021.
u 07:00
Slavni vitello tonnato, hladno je predjelo bez kojeg Talijani ne mogu zamisliti gastronomiju i koje je svojom genijalnoću osvojilo svijet.
Pogledaj originalni članak

Ovaj ultimativni primjer surf & turfa poslužuje se rashlađeno ili na sobnoj temperaturi, a osobito prija u toplim večerima, koje s nestrpljenjem iščekujemo, kao elegantno predjelo večere u više sljedova. Može biti i glavno jelo ukoliko želite pojesti nešto osvježavajuće i jednostavno. 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Vitello tonnato

Sastojci:

300 g telećeg frikandoa

1 mrkva

1 celer

1 kapula

2 režnja češnjaka

papar u zrnu, sol

lovorov list

1/2 dcl bijelog vina

1,5 l vode

Za umak od tune:

100 g tune u maslinovu ulju

60 g kapara

4 inćuna

4 tvrdo kuhana jaja

sok od limuna

crni papar

malo maslinova ulja

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Teleći frikando stavite kuhati s mrkvom, celerom, kapulom, češnjakom, paprom u zrnu, lovorovim listom i solju u mješavinu vina i vode. Prokuhajte i ostavite da stoji u toj vodi sat i pol. Izvadite i režite na tanke šnite kao capaccio. Prelijte umakom od tune koji ste pripremili na način da ste sve sastojke ubacili u blender i dobro izmiksali. Jelo na kraju ukrasite crvenom papričicom i perlama od aceta balsamica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
10:00 26.03.2021.

Za "gastrostručnjake" VL: 1. Nije kapula, nego luk! 2. Capac(c)io je gradić u južnoj Italiji. Reže se kao caRpaccio!