Recept je osmislila blogerica Marija Herjavić Jerkić čiji su nam recepti dosad bezbroj puta spasili dan. Ova torta bit će glavni hit ljeta koje je pred nama!
Voće i čokolada
Biskvit:
4 jaja
100 g šećera (može i manje)
100 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
80 g heljdinog brašna
1 jušna žlica kukuruznog škroba
vanilija
Dodatno:
marmelada od bobičastog voća
jagode
ostalo bobičasto voće po želji
Ganache:
200 g čokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja i prelijte ga preko usitnjene čokolade. Dobro miješajte da se čokolada otopi i s vrhnjem formira glatku smjesu pa pustite da se ohladi dok radite biskvit. Svako malo promiješajte smjesu. Za biskvit pjenasto umutite žumanjke s pola šećera, dodajte omekšali maslac, rastopljenu čokoladu, vaniliju i na kraju brašno. Kad se sve dobro poveže, dodajte istučene bjelanjke s polovicom šećera i škrobom. Prebacite u maslacem premazani kalup i pecite 45 minuta na 170 stupnjeva. Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na pola. Donji dio premažite marmeladom i po tome složite jagode. Preko njih stavite žlicu-dvije ganachea pa poklopite gornjim biskvitom. Na njega stavite ostatak ganachea i razno voće. Ganache se mora malo stisnuti prije nego se izlijeva na tortu, u suprotnom koristite kalup da zadrži oblik dok se steže. Po zelji biskvit dodatno navlažite s par žlica vode sa šećerom, ili nekog soka po želji.
Super😋