Legendarni chef Andrej Barbieri za Nadinu je tortu izjavio da je apsolutna zvijezda njezinog „raw food festivala“, a Dino Galvagno izgovorio je rečenicu koju publika i natjecatelji nikad prije ni poslije nisu čuli: „Za kolač ću vas još pitati recept, jer je stvarno izvrstan!“ Misija je uspjela – Nada Rocco svojim sudjelovanjem u Masterchefu željela je domaću publiku upoznati sa sirovom prehranom i potaknuti da se i sami okušaju u ovoj metodi pripreme hrane za koju naša glumica tvrdi da joj je promijenila život. Ako ste tada ostali imuni, vrijeme je da pripremite ovu prekrasnu, osvježavajuću slatku deliciju.
Torta od limete
Sastojci za koru:
2 šalice badema
3 žlice agavina sirupa
žlice otopljenog kokosova maslaca
1 žlica limunova soka
sjemenke iz mahune vanilije
Sastojci za kremu:
2 ½ šalice indijskih oraščića
kora i sok od 3 limete
5 cm korijena đumbira
2 zrela avokada
½ šalice agavina sirupa
½ šalice otopljenog kokosova maslaca
Priprema:
Bademe usitnite, najbolje u mlinčiću za kavu te ih usitnjene premjestite u zdjelu. Dodajte im agavin sirup, kokosov maslac, potom limunov sok i sjemenke vanilije. Sve zajedno dobro sjedinite u jednoličnu smjesu. Kalup za torte prekrijte papirom za pečenje te napravljenu smjesu utisnite prstima u kalup. Kalup s korom stavite u hladnjak za vrijeme pripreme kreme. Sve navedene sastojke za kremu stavite u blender. Isprva usitnjavajte polagano, no kasnije povećavajte brzinu sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Izvadite kalup s korom iz hladnjaka te kremu ravnomjerno rasporedite po kori. Tortu možete ukrasiti maćuhicama i kriškama limete. Prije posluživanja, tortu ostavite u hladnjaku preko noći.
Svida mi se torta