SASTOJCI:
Tijesto: 350 g pšeničnog glatkog brašna, tip 550, 3 velike žlice ulja, 200 ml mlake vode, sol,
Nadjev:
600 g mljevenog mesa, (po želji), 1 glavica luka, 2 žlice mješavine začina, malo papra
PRIPREMA:
1. U velikoj zdjeli pomiješati brašno s uljem i razmućenom soli u vodi.
2. Izmutiti s kuhačom, zatim prebaciti na stol i izmijesiti rukama. Ostavite malo da odstoji.
3. Odijeliti tijesto na 3 jednaka komada, premazati uljem i ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi.
4. Tijesto razvaljati, prebaciti preko šaka i vrtjeti te pomicati brzo na deblje dijelove kako bi se rastegli.
5. Deblje rubove tijesta po potrebi odrezati, sredinu puniti sa smjesom, zarolati i peći 35 minuta na 180°C.
6. Poslužiti toplo i rezano kao štrudla.
Dobar tek!
>>TOP 10 jela s omiljenim povrćem - paprikom
>>Salata grčkih bogova osvježavajuće je ljetno jelo ili dodatak za prste polizati