Društvenim mrežama ovih se dana proširila zanimljiva kulinarska teorija koja je odmah izazvala žustru raspravu. Jedna je korisnica Facebooka napisala kako tijekom ljeta revno kiseli tikvice kako bi ih kasnije mogla iskoristiti – za francusku salatu! Kune se kako je to idealna zamjena za kisele krastavce koji su sastavni dio recepta za deliciju bez koje su blagdani i velika obiteljska okupljanja za većinu nezamislivi. Žena je otkrila kako mlade tikvice kiseli na isti način kao i krastavce.
Nakon branja ih opere, nareže na sitne kockice i posuši. U međuvremenu zagrije vodu i ocat u omjeru 2:1, stavi u tekućinu sol i kopar te pusti da zakipi. Tikvice se nakon toga stavljaju u zagrijane staklenke te zalijevaju vodom za zimnicu, nakon čega je staklenke potrebno čvrsto zatvoriti i ostaviti ih da se postepeno hlade.
VEZANI ČLANCI:
Ova domaćica kaže da tako konzervirane tikvice mogu trajati mjesecima te uvjerava kako su odlična zamjena za kisele krastavce u francuskoj salati. Otkrila je i kako njezina obitelj nije ni primijetila da u salati nisu krastavci, već tikvice. Otkrila im je to tek nedavno i sve ih ostavila u čudu.
Mnogi su korisnici društvenih mreža ostali oduševljeni ovom idejom te su poručili kako će i sami pokušati napraviti malo drugačiju francusku salatu. Međutim, neke ideje nije oduševila te su zaključili kako francuska salata bez krastavaca jednostavno – nije francuska salata.
GALERIJA: Zbog ovoga bi muškarci trebali jesti tikvice svaki dan!
Ukiseljene tikvice dovele su brojne ljubitelje ove popularne gastronomske delicije u dilemu – skoro istovjetnu onoj staroj – ide li u francusku salatu jabuka ili ne? Dvojba je to oko koje se koplja lome godinama.
Istinski gastro-istraživači sigurno će isprobati i jedan i drugi recept, a svi oni koji vole igrati na sigurno najbolje neka se drže recepta koji najviše odgovara njihovom ukusu.
Novi hit na TikToku: Ovaj bizaran recept s kiselim krastavcem isprobali su samo najhrabriji