Od svih načina na koje se jaja mogu pripremiti, poširana su najkompliciranija. Je li voda dovoljno zagrijana, treba li dodati ocat ili ne treba, kada ih izvaditi... Mnogi znaju pogriješiti u ovim koracima, pa dobiju nešto između kuhanog jaja i jaja na oko.
Autori gastroprofila na TikToku, @caughtsnackin, podijelili su metodu pripreme poširanih jaja uz pomoć koje će, kažu, uvijek ispasti odlično.
U jednu šalicu stavite 250 ml tople vode, dodajte žlicu octa, razbijte jaje i sve ubacite u mikrovalnu na 40 sekundi. "Ne može biti jednostavnije i bolje, uspije svaki put", tvrde.
Među 3,5 milijuna gledatelja ima onih koji nisu baš impresionirani. Tvrde, naime, da ova metoda baš i nije sigurna jer bi jaje, ali i šalica, mogli eksplodirati pri visokoj temperaturi i tako kratkom vremenu pripreme.
S druge strane, puno ljudi pisalo je da im ovako jaja uspiju svaki put i da se nikada ništa loše nije dogodilo, prenosi The Sun.
@caughtsnackin EASIEST way to poach an egg! 🚫🧢🐣 #foodie #egg #breakfast #hack ♬ original sound - Caught Snackin’
Farmer savjetuje kako čuvati jaja da bi duže bila svježa!
Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete
Nema sta, najzdraviju vrstu pripreme gurati u najnezdraviju mikrovalnu. Katastrofa