Izgleda da je za ispijanje mnogima omiljenog napitka, prve jutarnje kave, važno gdje se pije i s kime u društvu. Vjerovali ili ne, na odmet nije ni lijepa glazba. Tim sveučilišnih stručnjaka došao je do formule koja dokazuje da je vrijeme užine u 11 sati ujutro najbolje vrijeme za stanku za kavu. Istraživanje je proveo profesor Charles Spence s odjela za eksperimentalnu psihologiju na Sveučilištu Oxford, prenosi Daily Mail. Gledao je na sve bitne čimbenike poput arome (F), savršenog okruženja (E), šalice (P), s kime se pije kava (C) i vrijeme u danu kada je najljepše piti kavu (T) kako bi stvorio najbolji trenutak za kavu (M). Formula profesora Spencea za savršenu kavu glasi: M = 0.5 x F + (0.5 x E + 0.3 x P + 0.15 x C + 0.05 x T. Došao je do zaključka kako je najbolje vrijeme za kavu 11 sati u lijepo uređenoj sobi s prijateljima te s glazbom Marianne Faithfull u pozadini. Ova formula je objavljena u izvještaju nazvanom Changing Tastes, a pokazuje kako znanstvenici sada mogu razumjeti kako vanjski čimbenici i okoliš utječu na naš mozak i njegovu interpretaciju uživanja u hrani i piću. – Formula opisuje kako stvoriti savršen trenutak za kavu kod kuće ili na poslu. Sada možemo utvrditi točne uvjete koji su potrebni za uživanje u kavi ili u bilo kojoj drugoj hrani ili piću – objasnio je Spence.
Vrijeme za savršenu kavu je u 11 sati uz ugodno društvo i glazbu
FOTO Knin u šoku: Ovo je zgrada u kojoj se dogodila tragedija, jedna osoba je poginula
Prema informacijama šibensko-kninske policije, dojava o eksploziji zaprimljena je sinoć u 23:01, a uzrok eksplozije zasad nije poznat
Zvijezde otkrivaju: Najbolji djedovi i bake rođeni su u ovih 5 horoskopskih znakova
Bake i djedovi za većinu djece su sigurna luka i osobe koje će uslišati gotovo svaku njihovu želju
KVIZ Ako u Hrvatskoj niste od jučer, ovo morate znati! Koliko gradova Lijepe naše znate prepoznati po slici?
Naše gradove i mjesta dolaze vidjeti turisti iz cijelog svijeta. A koliko ih mi, domaći, dobro poznajemo? Možete li ih pogoditi samo na temelju fotografije?
Jeste li čuli za impact poduzetništvo? Zaludjelo je svijet, a i u Hrvatskoj ima sve više sljedbenika
Tehnološki prodor: Hrvatski softver podiže standarde u Švicarskoj
Kad smo već kod kave možemo reći da Hrvati upotrebljavaju \"treću\"klasu sirove kave samo način prženja je našim\" pepilama\"(ukus u ustima) pružio zadovoljstvo uživanja u kavi.Učimo ljude da postoje druge vrste kave kao na primjer Guatemala,Kenija i još više njih.Tako je i kod uživanja vina.Naši zakoni dozvoljavaju dodavanje aroma vinu pa imamo vina po ukusu čovjeka.!!!!Hvala