Svi ga vole

Zapečeni punjeni krumpir: Zbog njega će danas cijela obitelj nestrpljivo skakutati oko pećnice

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Zapečeni punjeni krumpir: Zbog njega će danas cijela obitelj nestrpljivo skakutati oko pećnice
05.03.2022.
u 07:22
Nema ništa slađe od pečenog krumpira, a još kad ga napunite mozzarelom i slaninom i "okitite" majčinom dušicom, ostaje vam samo da kroz prozorčić gledate kako se sir slijeva niz krumpir i nestrpljivo iščekujete da pećnica otkuca posljednju minutu.
Pogledaj originalni članak

Ovo slasno jelo može poslužiti kao samostalan obrok ili prilog, a recept nam je posudila gastroblogerica Tatjana Miletić na čijem blogu MyTastyPot možete pronaći pregršt jela od kojih rastu zazubice.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Punjeni krumpir iz pećnice

Sastojci:

3 veća krumpira

3 komada slanine

3 komada mozzarele

3 šake ribane mozzarele

majčina dušica

sol

papar

maslinovo ulje

Priprema:

Krumpir u kori izbockajte, stavite u posudu za kuhanje i prelijte vodom. Posudu zatvorite prozirnom folijom i kuhajte u mikrovalnoj pećnici na najjačoj temperaturi 15 minuta. Kuhani krumpir prebacite u posudu za pečenje. Prepolovite ga na pola, napravite još par rezova i krenite s punjenjem. Prvo sve začinite solju i paprom, zatim redom u svaki krumpir stavite komad mozzarele, komadić tanko rezane slanine i na kraju zatvorite šakom ribane mozzarele ili nekog drugog sira koji volite, a koji se dobro topi. Preko svakog krumpira stavite svježu majčinu dušicu i prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta, a onda još 5 minuta na roštilju da se dobro zapeče. Servirajte odmah!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.