Gastroblogerica Tatjana Miletić uvijek nas oduševi svojim receptima jer su jednostavni za pripremu i u većini slučajeva sadrže namirnice koje su vam uvijek pri ruci - baš kao što je slučaj s ova dva recepta. Jednostavno, obožavamo Tatjanin blog!
Lisnato tijesto punjeno začinjenim kajmakom
Sastojci (za 14 porcija):
1 lisnato tijesto
300 g kajmaka
sjeckani češnjak, količina po želji
začinsko bilje, kombinacija po želji
Pripema:
Lisnato tijesto razvaljajte valjkom. Kajmak začinite češnjakom i začinskim biljem pa ga premažite preko lisnatog tijesta. Tijesto zarolajte i narežite na 14 jednakih rolica. Rolice poslažite na lim prekriven papirom za pečenje i ubacite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite 20 minuta, izvadite iz pećnice i poslužite odmah.
Kukuruzni kruh s cheddar sirom i ljutom paprikom
Premda se u tijesto za kruh dodaje i ljuta papričica, ne brinite, ta ljutina ne osjeća se toliko, već samo doprinosi boljem i intenzivnijem okusu ovog kruha.
Sastojci:
100 g glatkog brašna
100 g integralnog brašna
100 g kukuruznog brašna
½ vrećice praška za pecivo
1 žličica šećera
1 žličica soli
2 jaja
200 ml mlijeka
125 g maslaca, otopljenog
150 g ribanog cheddar sira
1 sitno sjeckana, svježa, ljuta papričica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte sve tri vrste brašna, prašak za pecivo i sol. Mikserom dobro sjedinite mlijeko, jaja, šećer i rastopljeni maslac pa smjesu dodajte suhim sastojcima i sve dobro umutite. Na kraju dodajte pola ribanog sira i sitno sjeckanu papričicu. U kalup stavite papir za pečenje, izlijte smjesu, pa pospite ostatkom sira. Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata, odnosno, dok kruh fino ne porumeni. Prohladite malo u kalupu pa izvadite kruh i poslužite ga dok je topao.
Kaj nije bilo s vrhnjem?