Krem juha od brokule je savršen izbor za ljubitelje zdravih i laganih obroka. Ova jednostavna, a ukusna juha nudi bogatstvo hranjivih sastojaka iz brokule, koja je poznata po svojim antioksidativnim i detoksikacijskim svojstvima. Savršeno se uklapa u svakodnevne obroke, a njena kremasta tekstura i delikatan okus zadovoljit će čak i najzahtjevnija nepca. Evo recepta kako brzo i lako pripremiti ovu juhu.
Sastojci:
- 1/2 glavice crvenog luka
- 1/2 glavice svježe brokule
- 1 manji krumpir
- 1 jaje
- 3 žlice vrhnja za kuhanje
- 2 žlice brašna
- 50 ml mlijeka
- Papar, sol (po ukusu)
- 1 povrtna kocka za juhu
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Povrće (luk, brokulu i krumpir) narežite na veće komade i stavite u lonac s vodom i malo ulja, dovoljno da voda prekrije povrće. Pustite da prokuha. U većoj zdjeli pjenjačom umutite jaje, dodajte mlijeko, brašno i vrhnje te sve dobro izmiješajte. Kada je povrće kuhano, kuhačom odstranite dio vode i dodajte je smjesi s mlijekom. Dobro promiješajte. Povrće izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku teksturu, zatim vratite juhu na vatru. Postupno dodajte smjesu s jajetom i kuhajte uz stalno miješanje. Začinite po želji paprom i solju. Ako volite rjeđu juhu, dodajte više vode. Kuhajte još kratko, a zatim maknite s vatre.
Jednostavan trik za skidanje mrlja s daske za rezanje!