korak k nesebičnosti

Znate li što toliko snažno može utjecati na vaš brak?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Znate li što toliko snažno može utjecati na vaš brak?
23.01.2013.
u 10:45
Možda ste vi spavali kao beba, no ako je vaš partner loše spavao, vjerojatno ćete oboje biti mrzovoljni, govore istraživači
Pogledaj originalni članak

Dvije trećine osoba ne spava dovoljno, a jedna trećina pati od nesanice. San je danas postao velik problem modernih ljudi, a čini se kako je postao i važan čimbenik u održavanju veza. Znanstvenici naglašavaju da je važno spavati najmanje pet sati dnevno u komadu kako bismo normalno funkcionirali. Dobar san osim što samnjuje depresiju, usporava starenje i spriječava gomilanje kilograma uvelike može utjecati na vaš odnos s dugogodišnjim partnerom. Kako

Iznenađujuća je činjenica da vas okrepljujuć san može učiniti nesebičnijima. Kako ćete biti dobro naspavani, znači ne pod tolikim stresom, oko sebe ćete zamijećivati ljude i njihove potrebe, pa vam se lako može \'omaknuti\' da partneru uputite riječi zahvale zbog čega on može osjetiti da ga više cijenite, otkrili su znanstvenici sa sveučilišta Barkley.

Rezultati su dobiveni na temelju dnevnika spavanja koje je vodilo 60 parova u dobi od 18 do 56 godine, dok je drugi dio eksperimenta uključivao zajedničko rješavanje zadataka. Ljudi koji su bolje spavali, bolje su rješavali zadatke, a osjećali su i veću privrženost partneru koju su izražavali zahvalnošću i poštovanjem, piše Daily Mail.

- Možda ste spavali kao beba, no ako je vaš partner loše spavao, vjerojatno ćete oboje biti mrzovoljni - smatra voditeljica istraživanja Amie Gordon i dodaje da treba iskoristiti svaku priliku kad vaš partner učini nešto lijepo i reći \'hvala\'.

Zaključno, sobe koje pate od problema sa spavanje ili nesanicom imaju četiri puta veću vjerojatnost da pate zbog problema u odnosima i tri puta veću vjerojatnost da doživljavaju stalne promjene raspoloženja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.