ZAFRKAVANJE S EKSTREMIZMOM

"Džihadska komedija" koju je BBC odbio ide na Sundance

Foto: Warp Films
"Džihadska komedija" koju je BBC odbio ide na Sundance
09.12.2009.
u 15:51
Neovisni film satiričara Chrisa Morrisa "Četiri lava", koji su u Britaniji odbili i BBC i Channel 4, svjetsku premijeru doživjet će iduće godine na poznatom festivalu neovisnog filma u Utahu.
Pogledaj originalni članak

Chrisa Morrisa su 2001. proglasili "najomraženijim čovjekom u Britaniji" kad je emitirana njegova TV-emisija "Brass Eye" kojom je parodirao pedofiliju. Za novi film o samozvanim britanskim džihadistima sa sjevera Engleske Morris je, kako kaže njegov producent Mark Herbert, obišao Bradford, Luton, Leeds i druge sjeverne gradove i dobro pazio da ne uvrijedi islamsku zajednicu svojom parodijom:

- Chris je besprijekorno obavio istraživanje. Njegov film je nepropusan za fetve.

U propagandnim materijalima Sundancea film "Četiri lava" opisan je kao "komični tour de force o grupi samozvanih britanskih džihadista". Sam redatelj i scenarist Morris kaže da će njegov film o grupi nadobudnih bombaša samoubojica učiniti za islamske ekstremiste ono što je kultna komična serija "Dad's Army" učinila za naciste, tako što će ih prikazati "zastrašujućima ali i ridikuloznima".

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz