NA WMF-U U ROVINJU

Zoran Šprajc: 'Zašto su srpski filmovi bolji od hrvatskih? Čuo sam da se u Beogradu zezaju s nama'

Rovinj: Weekend Media Festival, Panel - Kontraverzni poduzetnik
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/13
21.09.2024.
u 11:00

Prije deset godina mi je postavljeno to pitanje pa sam rekao da je možda to zato što ste 90-ih godina radili patriotske filmove, domoljubne. Koliko svi znamo, ti filmovi nisu bili popularni. Tu negdje je možda publika izgubila povjerenje prema kreatorima. Mi to nismo imali iako smo prošli kroz taj period. Međutim, ugrizao sam se za jezik jer smo ih mi počeli snimati prije par godina, kazao je Bjelogrlić

Voditelj i urednik RTL-a Zoran Šprajc nasmijao je sve okupljene na panelu popularnog srpskog glumca i redatelja Dragana Bjelogrlića na Weekend Media Festivalu u Rovinju pitanjem zašto su srpski filmovi bolji od hrvatskih. 

- Čuo sam da se u Beogradu zezaju s nama da Hrvati imaju više filmskih festivala nego što godišnje proizvodemo filmova. Gdje je problem? Počinje li problem na akademiji? Možda beogradska akademija proizvodi bolje glumce, bolje scenariste, režisere. Je li problem u modelu financiranja? Da vama netko da X milijuna novca da preuzmete našu državnu instituciju za film, što biste vi učinili? Gdje biste mogli pomoći? - pitao je Šprajc, prenosi net.hr. 

"Uf, imamo minutu", našalio se Bjelogrlić i počeo:

GALERIJA: Znate li tko je ovo? Pogledajte kako se naša bivša voditeljica mijenjala tijekom godina

Rovinj: Weekend Media Festival, Panel - Kontraverzni poduzetnik
1/21

- Kompleksan je odgovor na to pitanje. Nije ga lako dati. Ne znam ni koliko sam mjerodavan da odgovorim na to. Prije deset godina mi je postavljeno to pitanje pa sam rekao da je možda to zato što ste 90-ih godina radili patriotske filmove, domoljubne. Koliko svi znamo, ti filmovi nisu bili popularni. Tu negdje je možda publika izgubila povjerenje prema kreatorima. Mi to nismo imali iako smo prošli kroz taj period. Međutim, ugrizao sam se za jezik jer smo ih mi počeli snimati prije par godina. Tako da sam shvatio da sam prizvao "đavole". Ne znam odgovor na to pitanje, ali nije situacija u Srbiji tako dobra kao što se vama čini, a ja sam u preteklom nekom periodu vidio neka dobra djela kod vas", rekao je Bjelogrlić dodajući da nije to baš tako crno - bijelo, ali da je Šprajc svakako više u pravu nego on. Dvojac je tako i nasmijao publiku, a zatim zaradio pljesak.

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, Bjelogrlić je lani gostovao u emisiji "Nedjeljom u 2" urednika i voditelja Aleksandra Stankovića.
Odgovorio je na tvrdnje vlasti u Srbiji da je od države dobio 2,5 milijuna eura za svoje filmove.

- Prvo ta cifra je netočna. Ja sam taj narativ prošao devedesetih. To su nama isto govorili za "Lepa sela lepo gore" i za "Rane", "vi nam dajete pare, a vi nas pljujete". Meni je ispod časti da ulazim u tu vrstu dijaloga. Ne dajete nam vi novac. Ja za sve svoje projekte dobijam novac na natječajima - rekao je. Ustvrdio je da je "osnovna poruka toga da šutim i radim".

- O tome se radi. Ja ne krijem da sam svojim radom zaradio novac. Da, imam lijep stan, vozim odličan auto, uvijek sam vozio dobre automobile i vozit ću. Ja imam i kada bih gledao svoj osobni život, mogao bih biti zadovoljan - kazao je.

VIDEO: Ella Dvornik progovorila o razvodu: 'Traje već tri godine i kako mi se čini – samo je nebo granica'

Komentara 7

Avatar argus100
argus100
11:24 21.09.2024.

Zato što kod nas ima previše takvih, kao što si ti.

PE
Pentagon
11:40 21.09.2024.

Kad se vidi tko radi na Akademiji i tko režira filmove sve je jasno. Većina je ekstremno lijevo liberalnog svjetonazora a talent=0.

MO
MorskiVuk53
11:29 21.09.2024.

Čuo kaže hahaha. O Zorane Zorane. Kod njih je naj bolja TV voditeljica Jovana Jeremič zvjezda Rijalitija Zadruge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije