RATNA SERIJA

Odlična gledanost druge sezone 'Nestalih': Prvu epizodu pratilo je 420 tisuća gledatelja

Foto: HRT
Nestali
storyeditor/2022-02-02/Nestali2.png
storyeditor/2022-02-02/Nestali.png
storyeditor/2022-02-02/Nestali1.png
Foto: HRT
Nestali
09.02.2022.
u 18:42
Kako su nam kazali iz njihove službe komunikacija Share je bio 22,97 posto, što bi značilo kako je gotovo četvrtina gledatelja koji su u tom trenutku imali upaljeni televizor gledala ovu seriju. Promatrano po gledanosti izraženoj u AMR-u ona je iznosila 7,82 posto, odnosno taj postotak stanovništva starijih od 15 godina gledao je "Nestale".
Pogledaj originalni članak

Na HRT-u su izrazito zadovoljni gledanošću prve epizode druge sezone serije "Nestali". Kako su nam kazali iz njihove službe komunikacija Share je bio 22,97 posto, što bi značilo kako je gotovo četvrtina gledatelja koji su u tom trenutku imali upaljeni televizor gledala ovu seriju. Promatrano po gledanosti izraženoj u AMR-u ona je iznosila 7,82 posto, odnosno taj postotak stanovništva starijih od 15 godina gledao je "Nestale", dok je Reach 12,85 posto.  Jednostavnom matematikom dođemo do brojke od otprilike 420 tisuća gledatelja. 

Autor i scenarist serije Joško Lokas je gostujući u studiju Večernjeg lista kazao kako su im se mobiteli "užarili" nakon emitiranja prve epizode.

- S obzirom da smo u konstantnom kontaktu s braniteljima, i nastavili smo tu tradiciju nakon prve sezone, odmah su nam se javili svi suradnici, koji su nam i dali priče za seriju. Bilo je i pohvala i kritika, no ono što me tješi je da je puno više pozitivnih kritika - kazao nam je Lokas.  Marko Cindrić je u prvoj epizodi imao težak zadatak, jer je osim akcijskih scena gotovo cijelu epizodu na ramenima nosio kolegu Filipa Križana, budući da je njegov lik Nervoze ranjen na kraju prve sezone.

- Ovo što je jučer viđeno je mali dio nošenja po terenu. Nije jednostavno bilo ponavljati i nositi čovjeka po tom kamenjaru. S druge strane, obožavam Križana, imamo odličnu komunikaciju i nije mi bilo toliko teško - ispričao nam je Cindrić koji je dva mjeseca prije snimanja prebolio koronu, pa se bojao hoće li izdržati sve fizičke napore.  Lokas nam je u emisiji otkrio i neke nepoznate detalje sa snimanja, a pogotovo je zanimljivo kako je u ulozi glavnog negativca odmah vidio Milivoja Beadera, glumca koji je i dragovoljac Domovinskog rata. 

- Vjerodostojnost ovom projektu daje činjenica da smo koristili istinite priče naših branitelja. S druge strane ulazimo u fikciju, pa je teško zadovoljiti sve strane. Htio sam dati istinitost visokostresne situacije koja je rijetko viđena kod nas. Takav PTSP niste baš mogli vidjeti kod nas i to sam htio prikazati, moramo razumjeti te ljude, jer to nisu svakodnevne situacije istaknuo je Cindrić. 

VIDEO: Joško Lokas i Marko Cindrić o novoj sezoni Nestalih: Sinoć su nam se mobiteli užarili od poziva

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

BL
BlokiraniVL
13:52 09.02.2022.

Gledali su koji vole Hrvatsku, a oni koji ne, Šprajca

BL
BlokiraniVL
14:21 09.02.2022.

Da je pola glumaca iz bivše yuge, kao u seriji "područje bez signala", ovi jugonostalgičari bi seriju hvalili, a pošto nije, ne mogu je smislit

DU
Deleted user
23:19 09.02.2022.

Preporučam svima da prestanu gledati bogu iza nogu, dar mar, kuda puklo da puklo i počnu gledati nestale jer ova je stvarno malo bolja od svih negledljivih nabrojanih, podsjeća me malo na ramba, bitka na neretvi uglavnom kombinacija američkih elitnih marinaca, srpskih psovki i partizanske mitomanije 100 na 1 , jako dobro i realno....