na facebooku

Jurica Pađen ni kriv ni dužan našao se u problemima: Objavljujem da s tim nemam nikakve veze

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jurica Pađen
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Pa?en nakon 27 godina dobio spor, novac ?e donirati bolnici u Bistri
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jurica Pađen
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jurica Pađen
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Zagreb: Nakon koncerta na trgu, Jurica Pa?en popio kavu na Cvjetnom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Pa?en nakon 27 godina dobio spor, novac ?e donirati bolnici u Bistri
24.03.2022.
u 14:24
"Netko je otvorio lažni profil s mojom slikom i pod imenom Jurica Pađen i žica lovu... Objavljujem urbi@orbi da nemam nikakve veze s tim", napisao je glazbenik na službenom profilu Jurica Pađen & Aerodrom.
Pogledaj originalni članak

Glazbenik Jurica Pađen oglasio se na društvenim mrežama i poslao upozorenje pratiteljima. Naime, Jurica je, kao i mnoge druge poznate osobe, postao žrtva krađe identiteta. 

Pađen je kazao kako je netko napravio profil s njegovom slikom i pod imenom Jurica Pađen te da traži novac. 

"Netko je otvorio lažni profil s mojom slikom i pod imenom Jurica Pađen i žica lovu... Objavljujem urbi@orbi da nemam nikakve veze s tim", napisao je glazbenik na službenom profilu Jurica Pađen & Aerodrom.

 

Inače, glazbenik je trenutačno jedan od članova žirija HRT-ova showa ''Zvijezde pjevaju'', a u sličnom problemu našla se i Danijela Martinović koja je također članica žirija u istom showu.

Kako je upozorila pratitelje, postoje lažne stranice koje se koriste njezinim imenom te pozivaju ljude na ulaganje u bitcoin. "Dragi moji, molim vas da ne nasjedate na lažne stranice koje koriste moje ime i pozivaju vas na ulaganje u bitcoin. U suglasnosti s odvjetnicima već su poduzete službene prijave za prevare na internetu", stoji u objavi na Danijelinu Instagramu. 
Krađa identiteta više nije samo naziv urnebesne komedije s Melissom McCarthy i Jasonom Batemanom u glavnim ulogama. Posljednjih godina riječ je o učestalom problemu koji poprima sve veće razmjere. Digitalne prijevare postale su sve češće, a u njihovu mrežu bez znanja i odobrenja upleli su se i brojni poznati Hrvati. Maneken, pisac i TV voditelj Dean Pelić progovorio je o lažnim profilima otvorenim na njegovo ime koji su se pojavili na društvenim mrežama. Putem njih prevareno je više od 200 žena, a cijela priča dospjela je i do Daily Maila. No Pelić nije jedini.

U sličnoj situaciji našao se i Filip Juričić koji je zbog lažnog Instagram profila doživio brojne neugodnosti. Anonimna osoba u njegovo je ime objavljivala neistine iz njegova privatnog i poslovnog života, a Juričić je tome odlučio stati na kraj tako što je cijeli slučaj prijavio policiji. – Tom čovjeku, djetetu, ženi ili tko već jest, koji upravlja mojim identitetom, to jako dobro ide, pa se uspio i raširiti te vidim da komunicira s mojim prijateljima i to se događa sve češće – izjavio je tada Juričić za jedan portal dodavši kako zbog cijele situacije osjeća nelagodu, ali i strah.

Brojne neugodnosti zbog lažnih profila na Facebooku nisu zaobišle ni Tarika Filipovića. Iako tek od 2018. godine ovaj glumac i voditelj ima vlastiti profil, profili pod njegovim imenom puno dulje egzistiraju na internetu. – Ne bih ga možda ni otvorio da sve to nije prešlo granice jer je prije toga netko otvorio profil u moje ime, živio moj život, dopisivao se s meni dragim ljudima koji su nasjeli na to. To su jako neugodne situacije, sve je trajalo godinama – otkrio je Tarik jednom prilikom. Dodao je i to da je problemu krađe identiteta moguće stati na kraj, no smatra da se nadležni time ne bave dovoljno.

– Kada mi se to dogodilo, bio sam prisiljen vrisnuti, odnosno javiti se ljudima i reći im da to nije moj profil jer tada ga nisam ni imao – napomenuo je Filipović. To su samo neki od poznatih koji su bili žrtve krađe identiteta, a među njima su još i Jelena Rozga, Minea, Nina Badrić, Davor Meštrović...

VIDEO Dobitnika Večernjakove ruže Tina Kovačića dočekali bakljadom u Osijeku

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.