Tri, dva, jedan - kuhaj!

Lički specijaliteti šokirali članove žirija

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
02.11.2017.
u 00:30
Neki su parovi tijekom kuhanja mijenjali ideje o jelima, neki nisu znali kakva jela nude Gorski kotar i Lika, a neki pak nisu uspjeli servirati gotova jela
Pogledaj originalni članak

Što god odabrali u tjednu hrvatske tradicionalne kuhinje, natjecatelji showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ morali su paziti samo na jedno - da im jela budu servirana poput pravih specijaliteta koji nude Gorski kotar i Lika.

Neovisno o tome je li riječ o divljači, ličkom krumpiru, žabama, teletini, kozjem, kravljem ili ovčjem siru, Gorski kotar nikada nije razočarao niti jednog pravog gurmana, no natjecatelji popularnog kulinarskog showa uspjeli su šokirati žiri.

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL

Srijedom natjecatelji showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ biraju namirnice iz dućana te kuhaju prema svojim zamislima, bez određenog recepta. No njihovi lički specijaliteti pokazali su se kao velika nepoznanica. Neki su parovi tijekom kuhanja mijenjali ideje o jelima, neki nisu znali kakva jela nude Gorski kotar i Lika, a neki pak nisu uspjeli servirati gotova jela.

„Danas stvarno jedemo splačinu!“, ljutito će Mate svim natjecateljima, nesretan jer nakon visokih ocjena u zagorskom i međimurskom danu, večeras ipak od natjecatelja očekuje više.

Zbunjenost i panika bili su uzrok preokretu na tablici ukupnih ocjena. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
BeroII
09:31 02.11.2017.

Mislim da si je ovaj "žiri" uzeo malo i previše prava. Ponašaju se kao da pred sobom imaju profesionalne kuhare. Uveli su neka pravila i uvjete, a samo zbog gledanosti, u kojima niti oni kao profesionaci, niti mogu niti pristaju raditi. Oni kao osobe koje se time bave profesionalno i cijeli radni dan samo o tome razmišljaju, sasvim sigurno neće pristati da u dvije minute pogledaju što im se nudi, odlučiti o meniu i iz virtualne prodavaonice to donesu. A uz to su i količine proizvoda ograničene te čak i ako uspiju "odraditi" osmišljavanje menija, velika je vjerojatnost da će im dio potrebnih proizvoda netko drugi od sudionika emisije "oteti". A onda si žiri uzima za pravo da te ljude vrijeđa i omalovažava kada negdje pogriješe.