PJESMA NEDE UKRADEN

Marina Tucaković u ovom hitu je napisala samo pet riječi i to joj je donijelo čak 100 tisuća eura

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL
Marina Tucakovi?, arhivske fotografije
Foto: Antonio Ahel
Marina Tucaković, arhivske fotografije
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
Beograd: Poznati na promociji albuma Suzane Jovanović
Foto: STR-5123
Beograd: Severina tulumarila s oko 1000 ljudi na promociji svog albuma
12.10.2024.
u 09:34
Jedna od najvećih hitmejkerica u regiji Marina Tucaković preminula je prije tri godine, 19. rujna 2021. u 68 godini života, nakon duge i teške borbe s karcinomom
Pogledaj originalni članak

Pokojna autorica Marina Tucaković napisala je brojne hitove za najveće zvijezde bivše Jugoslavije poput Miše Kovača, Olivera Dragojevića, Zdravka Čolića, Severine i Nede Ukraden, za koju je koautorica pjesme "Zora je". Neda je u jednom intervjuu otkrila kako je Marina u toj pjesmi napisala samo pet riječi, no to joj je donijelo čak 100 tisuća eura. – Pjesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko naslova pjesme. Prvo smo je nazvali "Jovane, zora je", pa "Milane, zora je". Posljednja i konačna verzija jest "Zora je". Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je ''Suza je iz oka kanula'' – ispričala je Neda u emisiji Glamur. 

Jedna od najvećih hitmejkerica u regiji Marina Tucaković preminula je prije tri godine, 19. rujna 2021. u 68 godini života, nakon duge i teške borbe s karcinomom. Ova čuvena autorica pisala je pjesme za Severinu, Olivera, Mišu, Magazin, Zdravka Čolića... Marina stoji iza brojnih hitova među kojima su "Što to bješe ljubav" Olivera Dragojevića, "Zora je'' Nede Ukraden , "Gas Gas" koji je otpjevala Severina i brojne druge. Karijeru je započela suradnjom s grupom Zana za koju je napisala hit 'Dodirni mi kolena', koji je objavljen 1982. godine.

VEZANI ČLANCI

Unatoč bolesti nikada nije odustala od pisanja. Tucaković je rođena u Beogradu 1953. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu, a potom je upisali ekonomski fakultet. Tekstove je počela pisati vrlo mlada, a gotovo da nije bilo godine kada neka njezina pjesma nije postala hit. Bila je u skladnom braku s poznatim skladateljem i producentom Aleksandrom Futom Radulovićem s kojim je odradila brojne zajedničke projekte i albume, a u braku su dobili i dva sina - Milana Radulovića Laću i mlađeg sina Miloša koji je preminuo 2008. godine.

Njegovo beživotno tijelo pronašla je upravo Marina u obiteljskoj kući u Beogradu, a od te se tragedije nikada nije oporavila. Nekoliko godina kasnije život joj je zadao novi udarac. Nakon gubitka sina teško se razboljela, a zbog bolesti više nije mogla ni hodati, no nije se predala do samoga kraja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Idler 3
Idler 3
11:26 12.10.2024.

Super, a kolk ma let kak nas je napustil Stanoje Panajotović ?