ROCK ME BABY

Na današnji dan grupa Riva pobijedila je na Eurosongu

Foto: Screenshot
Grupa Riva
Foto: Screenshot
Grupa Riva
Foto: Screenshot
Grupa Riva
07.05.2018.
u 17:45
- Mi smo onda bili na početku karijere i nakon pobjede u Lausanni probili smo se ne samo kod kuće, nego i u inozemstvu. Na žalost, zbog rata nismo mogli nastaviti u istom tempu -kazala je Emilija Kokić
Pogledaj originalni članak

Sutra počinje 63. izdanje Eurosonga, popularnog pjevačkog natejcanja na kojem će nas predstavljati Franka Batelić, a prije točno 29 godina na današnji dan je u švicarskoj Lausanni pobijedila zadarska grupa Riva. Zahvaljujući tome iduće se godine u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu održalo iduće izdanje Eurosonga. Članovi Rive tada su bili Emilija Kokić, Dalibor Musap, Nenad Nakić, Zvonimir Zrilić i Boško Colić.

-  Mi smo onda bili na početku karijere i nakon pobjede u Lausanni probili smo se ne samo kod kuće, nego i u inozemstvu. Na žalost, zbog rata nismo mogli nastaviti u istom tempu. Kada sam bila prezenterica na 50. obljetnici Eurosonga, shvatila sam da nas ljudi još pamte. Mislim da uza sve pluseve i minuse, koje ima Eurosong, to je još gotovo jedina prilika da primjerice dođete na prvo mjesto ljestvice u Arubi - rekla je prije nekoliko godina Emilija Kokić za Večernji list.

Gupa Riva pobijedila je s pjesmom “Rock me” za koju je tekst napisao Stevo Cvikić, a glazbu Rajko Dujmić, osvojivši 137 bodova. Duga je bila Velika Britanija sa 130 bodova. Za Italiju je nastupila slavna Anna Oxa, no dobila je samo 56 bodova i završila na devetom mjestu. Zanimljivo je da je grupa Riva nastupila zadnja na natjecanju, a dobila je maksimalni broj bodova (12) od četiri zemlje (Izraela, Turske, Irske i Velike Britanije).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
19:12 07.05.2018.

Riva, Juga, 80te, dobra stara vremena...

SA
sargu123
19:35 07.05.2018.

Dobro se sjećam, sa sjetom.....

JO
josip
20:02 07.05.2018.

namjesteno da bi sprijecili rat u Sugoslaviji, ali bezuspjesno