GARTH BROOKS

Jedan od najomiljenijih američkih pjevača optužen za silovanje, on tvrdi: 'To je pokušaj iznude'

Tribute service for former U.S. first lady Rosalynn Carter at Glenn Memorial Church at Emory University in Atlanta
Foto: POOL/REUTERS
1/5
04.10.2024.
u 23:00

U tužbi  podnesenoj u četvrtak na Višem sudu u Los Angelesu navodi se da su, unatoč tome što je Brooks inače putovao s pratnjom, ona i pjevač doletjeli sami na događaj njegovim privatnim zrakoplovom, te da je on rezervirao samo jedan hotelski apartman za oboje. Žena tvrdi da se u apartmanu pojavio gol na vratima spavaće sobe i silovao ju

Zvijezda country glazbe i jedan od najomiljenijih američkih glazbenika Garth Brooks (62) optužen je za silovanje i seksualni napad u tužbi koju je podnijela njegova bivši frizerka i vizažistica, pišu američki mediji. 

Zasad anonimna žena tvrdi da se napad dogodio kada je putovala iz Nashvillea u Los Angeles s pjevačem, koji je nastupao na dodjeli nagrada Grammy 2019. godine. 

U tužbi  podnesenoj u četvrtak na Višem sudu u Los Angelesu navodi se da su, unatoč tome što je Brooks inače putovao s pratnjom, ona i pjevač doletjeli sami na događaj njegovim privatnim zrakoplovom, te da je on rezervirao samo jedan hotelski apartman za oboje. Žena tvrdi da se u apartmanu pojavio gol na vratima spavaće sobe i silovao ju.

Brooks je rekao da je tužba pokušaj iznude za "milijune dolara".

GALERIJA: Znate li kako doista izgleda majka Marka Grubnića bez trunke Photoshopa?

Tribute service for former U.S. first lady Rosalynn Carter at Glenn Memorial Church at Emory University in Atlanta
1/14

U izjavi za novinsku agenciju PA rekao je: "Posljednja dva mjeseca bio sam mučen prijetnjama, lažima i tragičnim pričama o tome kakva će mi biti budućnost ako ne napišem ček na puno milijuna dolara. Bilo je to kao da mi mašu napunjenim pištoljem u lice.
U tužbi se dalje kaže da je Brooks nakon tog čina nastavio kao da se ništa nije dogodilo, te da je očekivao kako će mu ona odmah nakon toga napraviti frizuru i našminkati ga. 

Žena dalje navodi da se ranije te iste godine, kada je bila u Brooksovom domu, pojavio gol pred njom, zgrabio je za ruke i stavio ih na svoje spolovilo.

Prevenirajući optužbe, Brooks je prošlog mjeseca podnio zasebnu tužbu saveznom sudu u Mississippiju u kojoj su i on i žena bili anonimni, tvrdi se u tužbi od četvrtka.

U sudskim podnescima u tom slučaju, tužitelj, nazvan John Doe, rekao je da su optužbe "potpuno neistinite", a prvi put je za njih saznao u srpnju kada mu je ona zaprijetila da će ga javno tužiti ako joj ne da milijune dolara.

VEZANI ČLANCI: 

Zamolio je suca da spriječi ženu u "namjernom nanošenju emocionalne boli, kleveti i lažnom zadiranju u privatnost".

- Želim i dalje svirati i pjevati. Želim nastaviti s dobrim djelima i dalje. Slama mi srce jer su sve te divne stvari dovedene u pitanje. Vjerujem sustavu, ne bojim se istine i nisam čovjek kakvim su me prikazali, izjavio je Brooks. 

U tužbi frizerka tvrdi se da joj se Brooks osim dva opisana incidenta izlagao i u mnogim drugim prilikama, razgovarao s njom o seksualnim fantazijama i slao joj eksplicitne SMS poruke.

Kaže da je bila prisiljena nastaviti raditi za njega zbog financijskih poteškoća, za koje je on znao i iskoristio ih.
Vjeruje se da je neimenovana tužiteljica također radila za Brooksovu suprugu i kolegicu, country pjevačicu Trishu Yearwood, od 1999. godine.

VIDEO: Reperu P. Diddyju prijeti teška kazna zbog seksualnog zlostavljanja i trgovine ljudima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije