u 60. godini

Nakon duge i teške borbe s rakom preminuo basist grupe The Smiths Andy Rourke

Foto: profimedia
Foto: profimedia
19.05.2023.
u 11:25
Kolega iz benda Johnny Marr otkrio je da je Andy bolovao od raka gušterače
Pogledaj originalni članak

Basist poznate rock grupe The Smiths Andy Rourke preminuo je u 60. godini života, potvrdio je to njegov kolega iz benda Johnny Marr. Marr je također otkrio da je Rourke dugo bolovao od raka gušterače. 

"S velikom tugom objavljujemo da je Andy Rourke preminuo nakon duge borbe s rakom gušterače. Andyja će oni koji su ga poznavali pamtiti kao ljubaznu i prekrasnu dušu, a ljubitelji glazbe kao iznimno nadarenog glazbenika. Tražimo privatnost u ovo tužno vrijeme", napisao je Johnny na Twitteru. 

Inače, Andy Rourke sa The Smithsima je snimao na pjesmama kao što su "This Charming Man" i "There Is a Light That Never Goes Out". Rourke je svirao i u grupi Freebass s još dva proslavljena gitarista Peterom Hookom iz New Ordera i Manijem iz Stone Rosesa. Osim  njima, snimao je i sa Sinead O'Connor, Ianom Brownom i Dolores O'Riodan iz grupe Cranberries.

Gitaru je dobio kada je imao samo sedam godina, a samo četiri godine poslije sprijateljio se s Johnnyjem Marrom koji se tada zvao John Maher. Spojila ih je ljubav prema glazbi. 

VEZANI ČLANCI: 

"Andy i ja smo cijelo vrijeme proučavali glazbu, zabavljali se i radili na tome da postanemo što bolji glazbenici", rekao je Marr jednom prilikom.  Za vrijeme školske pauze svirali su zajedno, a Rourke je napustio školu kada je imao 15 godina. Kasnije su se njih dvojica sprijateljili s Morrisseyem i osnovali The Smithse u Manchesteru 1982. godine. Bend se naposljetku raspao 1987.

VIDEO Stipe Mesić: Imao sam 16 mjeseci kad je majka umrla, a sestru poslije nisam vidio 20 godina

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.