Somelijerka Sabina Čakš ugostila je protukandidate drugog dana hvarskog tjedna u 'Večeri za 5'. Poslužila je domaće, morske namirnice i osvojila 31 bod za svoju večeru. Velikom trudu unatoč, Sabinu su bodova koštali kiseli desert i atmosfera koja nije bila na vrhuncu. Najblaži je prema Sabini bio Zoran, koji će protukandidate ugostiti trećeg dana hvarskog tjedna.
Večeru je Slovenka odlučila spraviti od domaćih namirnica poput šparoga, lupara, grdobine, škampa, morskih puževa, limuna i melise. Za desert je odlučila spraviti ... I malo erotike - panna cottu kojoj je trebalo najviše vremena da odstoji u hladnjaku. Melisa je intrigirala goste, a većina ih je ispravno pretpostavila da će se naći u desertu. Fatalna S. iduće je jelo koje je Sabina pripravljala, glavno jelo sastojalo se od grdobine i škampa te domaće tjestenine, a za kraj se prihvatila predjela. Sexy je more posljednje je čega se Slovenka prihvatila prije negoli su stigli gosti. Rižoto s luparima i kozicama te šparogama sjedinila je Sabina u ukusno predjelo.
Ova obožavateljica prirodnih namirnica, kandidatima je za aperitiv ponudila protokolarno vino. Prezentirala im je, usto, svoje vještine prezentacije pjenušca pa je aperitiv prošao zanimljivo i poučno. "Htjela nas je počastiti kao da smo neki predsjednici", komentirala je Barbara. "Lijepo nam je leglo prije večere", rekao je Zoran. "Tako sam se osjećala pod pritiskom da se ni ne sjećam okusa", zaključila je, pak, o Sabininom dočeku Barbara. Divno prezentirano predjelo stiglo je pred protukandidate nakon aperitiva. Rižoto je izgledao divno i ekipe se dojmio, no atmosferom nisu bili oduševljeni. "Lijepo izdekorirano", poručila je Barbara, a Stjepan dodao da su to novi trendovi u svijetu hrane.
VEZANI ČLANCI
"Jesmo li se došli družiti ili smo u nekoj školi?", zapitala se, s druge strane, Talijanka o atmosferi na Sabininoj večeri. "Rižoto je bio odličan, okus kombinacije je bio dobar", zaključila je Manuela. Predjelo je dobro prošlo kod gostiju, a uslijedilo je fatalno glavno jelo - grdobina, škampi i domaća tjestenina. "Malo škampa, grdobine, paste - iako mi Talijani nikad ne stavljamo pastu kao prilog, lijepo je bilo. Njezini uvodi u jela su bili dosadni, a pasta je bila katastrofa", pohvalila je Barbara glavno jelo i osvrnula se na Sabinina objašnjavanja. "Sve je fino bilo, sve je napravila s ljubavlju, no tjestenina mi nije bila dobra", jasna je bila Manuela. "Tjestenina je bila malo previše al dente", zaključio je Zoran.
Kraj večeri označio je desert - panna cotta s jagodama i melisom. "Interesantno prezentirano", poručio je Zoran o izgledu deserta. "Okus mi je bio katastrofa, no nije problem bio u panna cotti, već u limunu, bilo mi je previše kiselo", zaključila je, pak, Barbara. Nakon što je završila s večerom, Sabina je ekipi udijelila domaće poklone za njegu tijela i lica. Kandidati su večer priveli kraju u pjesmi i veselju, a onda je uslijedilo i ocjenjivanje.
Manuela je Sabini dala osmicu, komplimentirala je dobrodošlicu, a kritizirala tjesteninu. Osmicu je Sabina dobila i od Zorana. "Predjelo je bilo savršeno, u glavnom jelu mi je tjestenina malo bila pretvrda, a desert - limun je malo prevladavao... Ostalo je sve bilo savršeno". Stjepan je, pak, Sabini dao sedam bodova, a najkritičnija gošća večeri dala je domaćici osam bodova. "Desert mi se stvarno nije svidio, predjelo - riža mi se nije ljubila, atmosfera mi je bila napeta, a glavno jelo mi se svidjelo, sve osim tjestenine", elaborirala je Barbara za kraj.
VIDEO Melkior o tipovima gostiju: 'Uzeo si mi novce jedanput i više me nikad nećeš vidjeti'