FC Croatia Fermoy

Lidija Bačić motivacija je nogometnom klubu u Irskoj: Ona je za nas svetinja

Zagreb: Brojni poznati dolaze na 10. Stoy Hall of Fame u Mozaik Event Centar
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
05.09.2023.
u 17:00

Pjevačica je upoznata s ovim ritualom naših nogometaša u Irskoj i kaže kako joj je drago što pobjeđuju uz njezino ime

FC Croatia Fermoy je hrvatski nogometni klub u Irskoj koji gaji velike simpatije prema pjevačici Lidiji Bačić Lile. 

- Ona je za nas svetinja i koristimo njezino ime kao motivaciju prije svake utakmice. Nadamo se da ćemo je jednog dana upoznati. Ma neka dođe k nama da snimimo himnu s njom jer mislim da je se nitko toliko ne sjeti koliko mi kroz godinu - rekao je za 24 sata Alen Miholić Mićo, predsjednik, tajnik i osnivač kluba. Dečki iz ovog kluba sada već imaju tradiciju prije utakmica i kada se okupe u svlačionici obavezan je ritual da jedan vikne Lidija, a svi ostali suigrači odgovore Bačić. 

-  Kad smo osnovali ekipu i došli igrati na prvi turnir 2021. godine, naš tadašnji kapetan Stipo Klarić trebao je održati motivacijski govor prije početka utakmice i nije znao što reći. Okupio je dečke i rekao: 'Dečki, ovaj pehar izgleda mi dobro kao Lidija Bačić, ajmo ga osvojiti' - ispričao je Alen Miholić Mićo kako je uopće došlo do toga da im Lidija Bačić bude motivacija prije utakmica.  Pjevačica je upoznata s ovim ritualom naših nogometaša u Irskoj i kaže kako joj je drago što pobjeđuju uz njezino ime.

VEZANI ČLANCI

- Tagirali su me prije godine, dvije i bilo mi je to jako simpatično. Drago mi je da pobjeđuju uz moje ime, a kako i ne bi kad je to super povik. Samo neka nastave tako. Napravit ćemo i neki koncert u Irskoj - rekla je Lidija za 24 sata.

FC Croatia Fermoy  osnovan je 2021. godine i u početku su se natjecali na malonogometnim turnirima, a nakon dvije godine su osvojili i titulu prvaka malonogometne lige u Corku Footy i Leisure League i to im je bio poticaj da krenu na velike turnire.  Miholić kaže kako u klubu nisu samo Hrvati pa tako uz 16 Hrvata, za njih igraju i tri Brazilca, a imaju i igrače iz Litve, Hondurasa, Kine, Francuske i Kirgistana. 

VIDEO Melkior o tipovima gostiju: 'Uzeo si mi novce jedanput i više me nikad nećeš vidjeti'

 

Komentara 4

PR
prajdali100
18:48 05.09.2023.

Uz ovu se nije problem motivirati.Ima li kakva nagrada?

BL
blackeder2022
20:34 05.09.2023.

Je Bačićka prava .

T2
Tomo_20
17:50 05.09.2023.

Uff bas ste zanimacija haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije