Gledatelji RTL-a Marka Lušića upoznali su početkom 2000-ih kada je počeo voditi tada novi televizijski format "Večeru za 5". Bio je jedan od omiljenih voditelja i javnost je s velikim interesom pratila i njegov privatni život, pogotovo je veliki interes vladao za njegovim ljubavnim životom.
Nakon što je prestao voditi "Večeru za 5" u voditeljskoj se ulozi pojavljivao u nekim drugim RTL-ovim projektima. Vodio je tako natjecateljski show ''Hrvatska traži zvijezdu'', ''Exploziv'', ali i ''Big Brother''. Nakon angažmana na RTL-u najavio je da će pokrenuti vlastiti kulinarski show. Već je pronašao kuhara s kojim će surađivati te je tražio televizije koje bi otkupile njegovu ideju, no to se nikada nije dogodilo. Lušić se na kraju ipak odlučio baciti u poduzetničke vode te je otvorio tvornicu za preradu mesa.
VEZANI ČLANCI
– Nakon tri godine iskustva u televizijskoj emisiji i pokretanja web stranice Kuhari, nešto je i ostalo pa mi nije bilo teško pripremati meso. Zadnje tri godine intenzivno sam u mesu jer tata, ja i partner imamo tvornicu za preradu mesa divljači ''Gastral'' – kazao je Lušić u jednom intervju prije nekoliko godina. Marko Lušić ostao je u ovom poslu i sada je vlasnik tvornica za preradu mesa divljači koja se zove Grof Dvorski i čija je središnjica u Čazmi. U razgovoru za Čazma.hr Marko je otkrio zašto je baš Čazmu odabrao za mjesto u kojem je otvorio svoje poduzeće.
GALERIJA Bio je jedan od najpopularnijih voditelja: Evo gdje je, što radi i kako danas izgleda Siniša Cmrk
– Zato što volim Čazmu. Lijepo mi je ovdje. Super su mi ljudi, a na jako malom prostoru je koncentracija tolikog znanja da je to čudesno. Trebate li električara, zidara ili bilo kakvog majstora, dovoljno je otići u krug od 100 metara, pitati i dobijete odgovor – rekao je Lušić. Markov brend Grof Lovski prvi je i jedini domaći brend posvećen proizvodnji trajnih i polutrajnih mesnih i suhomesnatih proizvoda od domaće divljači, a Lušić kaže kako meso koje koriste prolazi stroge kontrole
– Što se tiče naših proizvoda, oni nisu u potpunosti od divljači. Nismo htjeli staviti samo meso divljači jer bi proizvodi bili prejaki mirisom, pretamni i preskupi. Htjeli smo napraviti idealnu kombinaciju, omjer mesa divljači i mesa domaće svinje, kako bi naš proizvod učinili dostupnijim široj masi ljudi – rekao je bivši televizijski voditelj.
VIDEO Sin Roda Stewarta i njegova odabranica hrvatskih korijena vjenčali su se u Dubrovniku
pa tim se bavi već bar dvije godine, svi su već pisali o tome ali vl je zapeo u zupčaniku vremena.