vidjela je jelovnik

Turistkinja koja se požalila na cijenu večere na Hvaru odgovorila na kritike: 'Vlasnici restorana su nam bili domaćini'

Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
05.08.2023.
u 09:35
Pratitelje je zanimalo par stvari u vezi toga pa im je i pojasnila zašto su otišli u baš taj restoran
Pogledaj originalni članak

Turistkinja iz New Yorka požalila se na cijenu koju je platila za večeru na Hvaru, a sada se na TikToku ponovno javila i odgovarala na pitanja pratitelja u vezi toga. Blogerica Teona Mango krajem srpnja posjetila je Hrvatsku, a na svom putovanju je stala na Hvaru, Korčuli i u Dubrovniku. Uz brojne bajkovite fotografije i videozapise u kojima je govorila o ljepoti mora te kvaliteti smještaja i ljubaznosti domaćina, ona je istaknula i cijenu jedne večere koja ju je šokirala.

Istaknula je da je hrana bila izvrsna, a sa svojim je pratiteljima podijelila i izgled obroka te objasnila o kakvim se jelima radi. No, pratitelje je zanimalo par stvari u vezi toga, a neki su joj "podbacili" i što nije vidjela jelovnik prije narudžbe pa im je i pojasnila što se dogodilo. Prvo je rekla kako je za video namjeravala da bude smiješan, ne toliko ozbiljan. 

VEZANI ČLANCI

- Znali smo da smo na Hvaru gdje je cijena malo veća nego nužno u ostalim dijelovima Hrvatske, znači nije nas to toliko iznenadilo. Razlog zašto smo bili toliko iznenađeni je što je to bio restoran vlasnika Airbnb-ja gdje smo odsjeli. I ti ljudi su bili jako divni, dočekali su nas jako lijepo, s vinom i grickalicama, i sve je bilo divno. Dali su nam mnogo preporuka i savjeta za Hvar kako nam je bio prvi put tamo. I oni su nam rekli da je na Hvaru mnogo objekata i mjesta gdje ljudi iskorištavaju turiste, gdje se dolijevaju pića vodom, gdje je preskup ulaz u koje klubove, da neki popularni restorani nisu dobri.. I dali su nam korisne savjete, recimo rekli su nam gdje da parkiramo automobil gdje je dnevna karta 5 eura, dok je negdje drugdje 5 eura po satu - započela je pa se dotakla spomenute večere:

- Kad su ljudi bili toliko divni, odlučili smo otići u njihov restoran. I da, vidjeli smo jelovnik prije i dobili okvirne cijene jela pa smo pitali chefa da nam preporuči nešto jer to uvijek radim kad odem negdje novo. Osjećali smo se iskorišteno jer oni nisu unaprijed rekli da je glavno jelo 250 eura. Te da je brodet 120 eura i da će ga poslužiti dva. Da su nam to rekli, mi bismo imali prilike prihvatiti ili odbiti. Dakle to je glavna poanta. Vlasnici su nam govorili kako na mnogim mjestima pljačkaju turiste i onda smo se mi osjetili isto tako u njihovom restoranu - zaključila je.

@teonamango Replying to @seven6 ♬ original sound - Teona Mango

Podsjetimo, na svom TikToku podijelila je i račun o kojemu se radi.

- Ovo se dogodi kada prihvatite preporuku konobara za predjelo i glavno jelo. Pitao nas je i koliko smo gladni, a mi smo rekli da nismo previše. Pitam se koliki bi tek bio račun da smo rekli da smo gladni - napisala je pored fotografija računa objavljenih na Instagramu koje pokazuju ukupni iznos od 402,42 eura. Na računu se može vidjeti da su Teona i njezino društvo pojeli pohane lignje. crni rižoto, sipe, brodet od ribe, 'kapetanov pjat', a pili su i vino grk te mineralne vode. U cijenu je uračunato i postavljanje stola, couvert. 

Inače, Teona je prije dolaska u Hrvatsku posjetila Grčku, a nakon Lijepe Naše uputila se u Crnu Goru. Sa svojim pratiteljima dijeli svoje dojmove te sve važne informacije, a na Instagramu je prati skoro 20.000 ljudi.

VIDEO Hiljson Mandela odbio duet sa Severinom: 'Ostao sam razočaran'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

ME
medvedgrad
13:46 05.08.2023.

Stranci upamtite. Mi ne volimo da netko sere po nama osim nas samih. Tocka.

Avatar Kajman
Kajman
14:08 05.08.2023.

Nije cijena problem već osjećaj da si prevaren, no ima gostiju koji se pak uvrijede kada ih se procijeni da nisu u stanju platiti toliku cijenu. No svejedno mislim kako mi još nismo na toj razini da nas posjećuju toliko bogati turisti pa je u najmanju ruku pristojno gostu skrenuti pozornos na cijenu Evo jedna anegdota vezana uz Mamića i Burj Al Arab. Po meni ovakve goste ne treba žaliti. Sjedi Mamić s društvom u tom prestižnom hotelu i narućuje viski. Konobar mu diskretno prišapne kako je čaša tog viskija $500 na što Mamić odgovara, a ha, dobro, onda mi daj dupli.

DU
Deleted user
14:10 05.08.2023.

Cekaj malo, idemo jednim redoslijedom ti si vidjela jelovnik i cijene prije nego si narucila jelo to znaci da si znala koliko to kosta i nakon toga si trazila jos i savjet konobara. Na racunu se jasno vidi da se radi o 2 zasebne porcije znaci da se ne radi o 1 porciji koja je namijenja za 2 osobe pa je i cijena takva dakle, o cemu ti pricas?! Nisi sposobna narucit si jelo u restoranu niti baratas osnovnim pojmovima pa bi ti dijelila savjete po internetu, da ne povjerujes. Tako ti je to draga moja kad nisi pitala za savjet naseg megapopularnog i slavnog conciergea veleuvazenu damu Vlatku Pokos, ona bi ti dala preporuku s kojom bi bila prezadovoljna.