U omiljenom im restoranu

Zoran Šprajc objavio je fotografiju susreta s mamom u Rijeci gdje je proveo dio djetinjstva

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: Počela sadnja prvih memorijalnih stabala u akciji pošumljavanja Medvednice
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Panel-rasprava "Amore, more i data - ili kako uvid u podatke utječe na strateški pristup turizmu" u restoranu RougeMarin
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Zoran Šprajc na otvorenju novouređenog restorana RougeMarin
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Rovinj: Poznati na 15. Weekend Media Festivalu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Rovinj: Poznati na Weekend media festivalu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
14. Weekend media festival, panel "Panel ni o čemu"
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Glavni urednik Večernjeg lista predao je dobitnicima Večernjakovu ružu
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Poznati u call centru primali pozive gra?ana za fond #SPASIME
09.03.2023.
u 20:50
RTL-ov urednik i voditelj ispričao je kako je mamu odveo u riječki restoran gdje su tijekom njegovog djetinjstva odlazili kako bi se počastili u posebnim prigodama
Pogledaj originalni članak

Urednik i voditelj RTL-ove emisije "Stanje nacije" Zoran Šprajc dio svog djetinjstva proveo je u Rijeci, gdje se često rado vraća. Na svojim društvenim mrežama sada je podijelio i novu fotografiju nastalu tijekom posjeta Rijeci, a ovaj put posjetio je jedan restoran uz kojeg ga vežu brojne uspomene iz djetinjstva. U taj restoran često ga je vodila mama kako bi proslavili neke posebne prigode i uvijek su jeli lignje jer su upravo na toj lokaciji najbolje u Rijeci, a ovaj put je Šprajc odveo mamu na ručak i uz zajedničku fotografiju prisjetio se  zajedničkih trenutaka koje su proveli u ovom riječkom restoranu.

- Ima taj jedan poznati restoran u Rijeci, Zlatna školjka, valjda već 200 godina postoji. I kad bi bio nečiji rođendan ili kad bi mami sjeo regres za godišnji mama me ondje vodila na frigane lignje jer su to kao bile najbolje frigane lignje u gradu. Malo skuplje, al eto kao vrijede za počastit se u svečanim prilikama.  I tako je to bilo tada, kad sam u Rijeci pohađao osnovnu školu. - napisao je u uvodu u svoju priče. U nastavku je otkrio kako je mama tek nakon dužeg nagovaranja pristala da ovaj put preskoče lignje i pojedu nešto drugo.

- Puno, puno godina poslije, ja vodim mamu u Zlatnu školjku s namjerom da je počastim s nečim malo boljim od friganih lignji, s idejom da se nekako odužim za sve one frigane lignje kojima je ona mene častila.  Ali jok, ona želi jedino frigane lignje jer "sve drugo je skupo". Alo, mama što je skupo, imam dobru plaću, dobre honorare možemo jesti što hoćemo! Neka veli, tebi treba nemoj se trošiti na mene. I tako jedva jedvice, na rubu nervnog sloma nagovorim je da proba neki kvarnerski bakalar, zanimljiva kombinacija s tijestom čini mi se. I ajde bilo joj na kraju drago, "fino je bilo" veli.  A ja sretan kao onda kad smo na frigane lignje išli. - napisao je Šprajc.

 

Prije dvije godine na Instagramu je podijelio i fotografiju koju je snimio ispred svoje osnovne škole i prisjetio se svojih školskih dana i otkrio kako mu je život u Rijeci bila najveća životna škola.

- Zadnje tri godine osnovne škole sam prolazio kroz ova vrata il sa zebnjom il sa veseljem jer u školu ne možeš ni ući a još manje ravnodušno izaći, na kraju dana il si pukovnik il si pokojnik. Nekad se zvala Rudolf Tomšić, sada Škurinje. Taj dio života proveden u Rijeci bio je možda i najveća životna škola ikada. Bar za klinca koji se nakon skromnog i čestitog provincijskog predgrađa suoči s porocima i razvratom velegrada, ali brzo sam se uklopio. Da prebrodim taj kulturni šok silno mi je pomogla lokalna škurinjska ekipa , neki od njih zabilježeni su fotoaparatom školske foto i fun sekcije - napisao je tada. 

VIDEO U 67. godini preminuo je Šime Vlajki

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Tombstone
Tombstone
22:17 09.03.2023.

Kak cujem, cijelo djetinstvo ime mu je bilo drukcije.

DU
Deleted user
22:59 19.05.2023.

Lik svojim radom i ponašanjem sramoti svoje nacionalno porijeklo.

Avatar Hrvatski_frustriranko1
Hrvatski_frustriranko1
02:56 10.03.2023.

kad se ovako umjetno neko kesi, odma znaš da ima dobre namjere i osobnost.