ROLAND GARROS

Ajla Tomljanović zaustavljena u osmini finala

Foto: Reuters/PIXSELL
Ajla Tomljanović zaustavljena u osmini finala
01.06.2014.
u 15:50
Bez obzira na poraz, Ajla je u Ronald Garrosu napravila rezultat karijere.
Pogledaj originalni članak

Mlada hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović zaustavljena je u osmini finala Roland Garrosa. Bolja od nje bila je  14. nositeljica, Španjolka Carla Suarez Navarro sa 6:3 i 6:3.

Ajla je izgubila prvi set nakon što joj je Španjolka dva puta oduzimala servis. Drugi je set otvorila vrlo dobro i uzela servis protivnici, no Suarez Navarro je nakon toga napravila dva breaka. Naša je tenisačica potom imala tri break lopte, ali nije jednu nije uspjela iskoristiti. Španjolka svoju drugu meč loptu pretvorila u pobjedu i prolazak u četvrtfinale.

Ne voli zemljanu podlogu

No, bez obzira na poraz sa Španjolkom, ovo je sjajan uspjeh djevojke koja je prije samo godinu i pol dana (zbog posljedica mononukleoze) bila na rubu ispadanja iz prvih 500. Nakon Pariza doći će na domak prvih 50 na WTA listi bit će ponovno najbolja hrvatska tenisačica. Poznato je da Ajla ne voli baš previše zemljanu podlogu (trenira u Americi na betonu), pa se još bolji rezultati od nje mogu očekivati u Wimbledonu. U konkurenciji tenisača, u maratonskom dvoboju trećeg kola koji je potrajao četiri sata i deset minuta i protegao se na dva dana, Britanac Andy Murray je pobijedio Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 3:6, 6:3, 6:3, 4:6, 12:10, prekinuvši njegov niz od šest pobjeda zaredom. Meč je u subotu prekinut zbog mraka pri omjeru 7:7 u petom setu, a u nedjeljnom nastavku Britanac je bio bolji, iako je i Nijemac imao svoje prilike (break-loptu pri omjeru 9:9).

– Bio sam nezadovoljan što posao nisam obavio u četiri seta i zato sam u petom imao podosta problema. I dobro da je meč prekinut, u nedjelju mi je bilo lakše igrati. Mislim da smo u nastavku obojica igrala bolje, ali ja sam pobijedio – kazao je Murray. U osmini finala sučelit će se sa Španjolcem Fernandom Verdascom koji je u također zbog mraka prekinutom meču bio bolji od Francuza Richarda Gasqueta sa 6:3, 6:2, 6:3.

Stao pred jubilarkom

A Čeh Tomaš Berdich prvi se plasirao u četvrtfinale i to bez većih teškoća. Sa 6:4, 6:4, 6:4 nadjačao je Amerikanca Johna Isnera, koji je na turniru imao ulogu 10. nositelja. Roger Federer želio je također i to jubilarni 10. put zaredom u četvrtfinale Roland Garrosa, ali u tom naumu spriječio ga je 25-godišnji Letonac Ernests Gulbis koji je bio bolji od četvrtog tenisača svijeta sa 6:7 (5), 7:6 (3), 6:2, 4:6, 6:3. Rezultati osmine finala - tenisačice: Bouchard (18, Kan) - Kerber (8, Njem) 6:1, 6:2.

>> Ajla Tomljanović izbacila treću tenisačicu svijeta!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar fircik
fircik
16:15 01.06.2014.

E steta! A kad je ispala Donna?

UN
unbekant
17:13 01.06.2014.

Ajli cestitke,za dosadsnji uspjeh……..