PITAMO VAS

ANKETA Je li Livaković zaslužio crveni? 'Neprihvatljiva odluka. Grozim se objašnjenja od stručnjaka'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
ANKETA Je li Livaković zaslužio crveni? 'Neprihvatljiva odluka. Grozim se objašnjenja od stručnjaka'
15.10.2024.
u 23:31
Hrvatska je od 76. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Dominik Livaković.
Pogledaj originalni članak

U susretu 4. kola skupine A1 nogometne Lige nacija Hrvatska je u Varšavi odigrala 3-3 protiv Poljske ostavši u igru za plasman u četvrtfinale.

Poljska je povela u samom otvaranju utakmice golom Piotra Zielinskog (5), Hrvatska je preokrenula s tri gola u samo šest minuta preko Borne Sose (20), Petra Sučića (24) i Martina Baturine (26) da bi pred kraj prvog poluvremena Nicola Zalewski (45) smanjio na 3-2. U drugom poluvremenu je Sebastian Szymanski (69) pogodio za konačnih 3-3. Hrvatska je od 76. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Dominik Livaković.

- Za mene nerazumljiva i neprihvatljiva odluka. Livaković je prvi na lopti i njegova želja je igrati s loptom, a Lewandowski mora voditi računa o svojoj kretnji. Nije mi jasno da nije bilo VAR intervencije. Grozim se sad objašnjenja koja će shvatiti samo neka tri stručnjaka. Nogometno neprihvatljiva odluka - rekao je Bruno Marić za Novu TV. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

JA
Jamesbond007
06:51 16.10.2024.

Daj nam objasni na koji način je trebao izbiti loptu i da momentalno zaustavi kretanje noge nakon udarca po lopti.

Avatar Platonix
Platonix
07:25 16.10.2024.

Lewandovski je isključivi krivac za sudar, kasnio je dobar korak ali se ipak zaletio u Livija. Sudac loš, na Matanoviću nije svirao možda i desetak faulova.

BA
barondi
07:02 16.10.2024.

Svake subote i nedjelje gledamo slične startove u engleskoj lizi koje suci ne kažnjavaju. S obzirom da je Livaković ispucao loptu dok je Lewandowski bio 1,5 do 2 metra udaljen, mogao je eventualno biti dodijeljen žuti karton zbog neoprezne igre. A o kakvoj povredi se je ozlijedi radilo, najbolje pokazuje krupni kadar na snimci gdje se vidi kako se Lewandowski lukavo smiješi dok sa suigračem komentira isključenje Livakovića.