NOVINAR BILDA Petrić je superstrijelac, dobro je da ga HSV ima

Bild: Hvala, Hrvati!

Foto: import
Bild: Hvala, Hrvati!
24.10.2008.
u 11:42
Pogledaj originalni članak

“Hvala, Hrvati!”, naslov je kojim je hamburški dnevnik Bild naslovio izvještaj utakmice iz slovačke Žiline, gdje su nogometaši HSV-a slavili 2-1 pobjedu na početku Lige Uefe.

Novinari najčitanijih njemačkih novina nagradili su Mladena Petrića za pogodak i igru protiv Slovaka vrlo dobrom dvojkom. Bila je to najbolja ocjena u sastavu Martina Jola. Jednako su dobro prošli još samo dvostruki asistent, njemački reprezentativac Piotr Trochowski i vratar Frank Rost, koji je spasio nekoliko iznimnih prigoda domaće momčadi.

Strijelac drugog pogotka za goste, Ivica Olić, dobio je solidnu trojku, kao i još četvorica prvotimaca.

- Petrić je superstrijelac. Dobro je da ga HSV ima - piše u izvještaju i dodaje se:

- U 16. je minuti Hrvat ponovno reagirao majstorski, zabivši glavom s osam metara nakon asistencije Trochowskog. Njegova golgeterska serija ne prestaje. Zabio je već osmi gol u 11. nastupu za Hamburžane. Pred golom bivši je Dortmunder uvijek pouzdan.

Od preostalih hrvatskih nogometaša u njemačkim klubovima Šimunić je u domaćem remiju (1-1) Herthe s Benficom dobio solidnu trojku, najbolju ocjenu u berlinskom sastavu, a Ivan Rakitić za dvadeset minuta igre u Schalkeovoj domaćoj pobjedi protiv PSG-a (3-1) zaradio je prolaznu četvorku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr