Naoko nikad teži ždrijeb u boj, u boj brazil 2014.

Bilić: Pa nismo ispred Srba zbog abecede, bolji smo!

Foto: 'Goran Stanzl/Vecernji list'
Bilić: Pa nismo ispred Srba zbog abecede, bolji smo!
31.07.2011.
u 11:30
Dinamov trener Kruno Jurčić ponudio je drugačije viđenje: Dobra skupina! Belgijski, škotski, velški i makedonski nogomet su u padu. Protiv Srbije nema favorita, no na prvu mi se čini da je to jako dobar ždrijeb i optimist sam!
Pogledaj originalni članak

Ždrijeb u Rio de Jaineru bio je nemilosrdan za Hrvatsku. Kvalifikacije za SP u Brazilu bit će najteže za kockaste u povijesti. Izbornik Slaven Bilić, koji je najavio odlazak nakon Eura u Ukrajini i Poljskoj, sada je mogao samo učvrstiti svoj stav.

- Pa nismo ispred Srbije na Fifinoj ljestvici zbog abecede! Bolji smo! I dobro je što ne moramo na put u egzotične zemlje o kojima ništa ne znamo. O ovim suparnicima znam sve - poručio je Bilić.

Kapetana Darija Srnu zatekli smo u Kijevu, Šahtar se sprema za dvoboj s Arsenalom. Nije znao koga smo izvukli.

Srna i Dudu šokirani

- Govorite, tko su nam rivali! – nestrpljiv je bio Srna.

Srbija – počeli smo nabrajati.

- Uuuu – uzvratio je Srna, a isti se zvuk šoka i neodobravanja začuo kod svakog sljedećeg protivnika! Belgija, Škotska, Makedonija, Wales. Odmah se javio svom cimeru.

- Dudu, slušaj koga smo izvukli za Brazil – obratio se Srna Eduardu i počeo nabrajati, a naš napadač, koji se silno nada SP-u u svojoj domovini, uzvraćao je istim onim "uuuuu".

Niko Kranjčar u domu u Londonu preko interneta je pratio izvlačenje.

- Uopće nema dvojbi, to je najteža moguća skupina u povijesti Hrvatske! Nekako sam predosjećao da ćemo izvući Srbiju. Ali, evo baš me hvata neko uzbuđenje, skupina je jaka, izrazito jaka, nema slabog rivala, a to nama u jednu ruku može i odgovarati. Nema opuštanja ni protiv koga. A te utakmice sa Srbijom bit će posebno zanimljive, dugo se nismo susreli. Nema straha, mi smo dovoljno jaki da se nikoga ne plašimo, uostalom bili smo u prvoj jakosnoj skupini – rekao je Kranjčar.

U Splitu je Nikola Kalinić, čeka ponedjeljak da se riješi njegov transfer iz Blackburna u ukrajinski Dnipro. I njemu smo otkrili protivnike, a Kalinić je komentirao u svom stilu.

- Nije moglo teže, ali što sad, pa nećemo se ubiti! Mi smo najjača momčad u toj skupini, eto nam idealne prigode da se pokažemo u pravom svjetlu protiv nezgodnih rivala. Ići ćemo mi u Brazil – smatra Kalinić.

Badelj vjeruje u prolaz

Milan Badelj do tih kvalifikacija mogao bi postati stožerni kockasti.

- Iako još nisam u prvim planovima, optimist sam i vjerujem u prolaz.

Dinamov trener Krunoslav Jurčić ponudio je, pak, drugačije viđenje:

- Dobra skupina! Belgijski, škotski, velški i makedonski nogomet su u padu. Utakmice sa Srbijom ipak su specifične, u njima nema favorita. Na prvu mi se čini da je to jako dobar ždrijeb i optimist sam!

Nikica Jelavić zabija za Rangers i poručuje:

- Skupina je teška, a protiv Srbije će biti posebno zanimljivo. Morat ćemo zasukati rukave!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

DU
duleprof
16:09 31.07.2011.

Jel se dižete, bolje da malo uđete skromnije malo pogledajte transermartk.de pa recite ko više vrijedi Hrvatska 142 900 000 Srbija 217 700 000 :P

DU
Deleted user
13:17 31.07.2011.

SRBI: Kenjate ko\' zečevi.

Avatar delminium
delminium
16:08 31.07.2011.

ivanlik Možda ne znaš čitat s razumijevanjem, ali malo iznad imaš tekst koji mi komentiramo. Možda ti se komentari ne sviđaju kao ni realnost.