Konferencija

Bilić: Slabije odigranih 90 minuta ne može promijeniti moje mišljenje

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Bilić: Slabije odigranih 90 minuta ne može promijeniti moje mišljenje
04.06.2012.
u 13:21
– Naravno da sam očekivao više, rekao sam igračima da za nas Euro počinje u Oslu, a ne protiv Irske
Pogledaj originalni članak

Slaven Bilić u iščekivanju je vijesti o zdravstvenom stanju Ivice Olića, a trebao bi ih doznati oko 14 sati.

– 'Ajmo pričekati i vidjeti što će biti tamo, nadam se dobrom, ali isto tako moramo biti spremni na drukčiji epilog. I druge su reprezentacije imale takve probleme pa su reagirale, a i mi ćemo bude li potrebno – rekao je Bilić dodajući da su svi ostali zdravi.

Utakmica s Norveškom nije promijenila mišljenje o dobrom radu na pripremama, ali očito ni u pogledu sastava.

– Naravno da sam očekivao više, rekao sam igračima da za nas Euro počinje u Oslu, a ne protiv Irske. Nažalost, nije bilo dobro, ali tih 45 ili 90 minuta ne znači da nismo radili dobro. Imamo nekoliko opcija za nekoliko pozicija i to su pozitivne dvojbe, kvalitetne opcije.

U pripremnim utakmicama ima dosta iznenađenja, Italija je poražena od Rusije, Nizozemska od Bugarske, Njemačka od Švicarske...

– Vjerojatno su i druge momčadi češće trenirale da bi se sad počele osvježavati. Koliko god želite zadnju utakmicu odigrati dobro, ima kočnice i umora, to se dogodilo i nama i nije mi drago što je bilo tako.

Bilić je ustvrdio da ne osjeća ništa manju euforiju nego prije Eura 2008., i sada ga traže ulaznice i uvjeren je kako će sve biti kao i u Austriji i Švicarskoj, samo je to bilo bliže pa se možda jače osjećao naboj. Bilić i njegov "špijun" Ciprić danas će u Budimpešti gledati susret Irske i Mađarske, a Trapattoni  je već odredio udarnih 11 za Euro.

–  On zadnje dvije godine, kad su mu svi spremni, koristi 12-13 igrača zbog čega je trpio i kritike. Ne očekujem neke promjene u sastavu, ali vidjet ćemo.

Kako komentirate aferu u Italiju i utjecaj na igru?

– Prije SP-a u Njemačkoj imali su sličnu situaciju, sad je i gore jer su upleteni i reprezentativci. Tada su igrači i Lippi uspjeli sve pozitivno kanalizirati. Cijenim Prandellija i vjerujem da će on napraviti kao i Lippi. Jesu izgubili zadnje tri utakmice, ali ne zbog afera jer je samo jedna odigrana nakon nje – zaključio je Bilić.

Kapetan Darijo Srna nije želio puno govoriti.

– Najbolji pokazatelj kvalitete i karaktera vidjet će se protiv Irske i sve u Hrvatskoj učinit ćemo sretnima.

Bilo je šale hoće li Bilić zabraniti društvene mreže, no Srnu to ne dira.

– To vam nitko ne može zabraniti, zapravo može, ali je pitanje pridržavanja. Ne znam ima li netko od nas uopće neke društvene mreže, ali Bilić nam ništa nije zabranio.

Darijo Srna na sudačkom seminaru našao se na "piku", često se prikazuje scena na kojoj on uvijek traži žuti karton za protivničkog igrača, a suci mu to neće tolerirati

– Već sam dobio kritike za to, ali to je stvar emocija i karaktera. Ne želim ostaviti momčad na cjedilu, ali čovjeku prorade emocije i reagiram kako ne bih htio – zaključio je Srna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Tiran
Tiran
19:29 04.06.2012.

Bilić ima priču koja prolazi samo u vrtiću. Neka se zamisli nad zadnje 4 godine i pita kada je i protiv koga Hrvatska odigrala kvalitetnu utakmicu ? Nakon Španjolske će u rubrici bodovi i postignuti golovi biti jedna velika 0.

ŽJ
Željezni Jo
19:41 04.06.2012.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i stvarno uživam u njoj. Vodiš svoju momčad i igraš protiv drugih igrača iz cijelog svijeta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno u ponudi nogomet i hokej, uskoro i rukomet! Od 10.05. Menađer je u potpunosti redizajniran! Dođi i uvjeri se, najbolji besplatni menađer na internetu! http://www.powerplaymanager.com/r802803/

GA
gagaot
20:25 04.06.2012.

Dobar dan! Pitam ja gosp Bilica kada je rep. igrala dobro i kada je igrala sa srcem ,voljom ,zeljom i htjenjem za pobjedom.Kukate vec sada da su vam olovne i teske noge ,kako je to moguce,pa zar vam nije to posao.Sta bvi rekli mi obicni gradani koji radimo citav tjedan i to naporne poslove,pa da kazemo drugi dan nemogu ja vise.Pogledaj druge rep. kako se bore i trce ,a nasi kao kilave babe.Nitko za nikoga ne radi ,smo se setaju kao da su manekeni .a ne da prestavljaju jednu zemlju.Pozdrav