UOČI DERBIJA

Bišćan komentirao Hajdukove tvrdnje da su se izležavali i otkrio situaciju s novim pojačanjima

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Bišćan komentirao Hajdukove tvrdnje da su se izležavali i otkrio situaciju s novim pojačanjima
21.07.2023.
u 07:00
'Moramo biti bolji i življi nego u Superkupu, pokazati puno više u odnosu na prvu utakmicu s Hajdukom. Livaja je sigurno jedan od najboljih igrača lige, može zabiti, asistirati iz svake moguće pozicije, a to sve poziva na oprez. Igrali smo već protiv njih, pa i njega, dobro se poznajemo, tu neće biti nikakvih iznenađenja. Njihove izjave? E, to nas je sve motiviralo.' rekao je Dino Perić
Pogledaj originalni članak

Dan prije novog velikog derbija između Dinama i Hajduka (Maksimir, 20 sati) u Maksimiru su predstavili nove dresove. I u novoj plavoj garnituri istrčat će u novi susret s Hajdukom, samo nekoliko dana nakon što su se sudarili u Superkupu u kojem je s 1:0 slavio Dinamo pogotkom Martina Baturine. Upravo je Baturina bio jedan od četiri manekena plavih koji su predstavili nove dresove, Baturina je nosio plavi koji ima bijele rukave, slične su plavi nekoć imali tijekom svoje povijesti. Drugi je kombinacija ružičaste i narančaste boje koja je usklađena s tamnocrvenim detaljima.

Mi smo uvijek ispred njih

Uz Baturinu, nove dresove nosili su Mišić, Perić i Ristovski. No, misli su im ipak bile više okrenute travnjaku uz koji su u nevremenu stradali reklamni panoi, izlaz iz tunela, rampa na ulazu u stadion, portirova kućica...

Iskusni Stefan Ristovski ne zamara se time da u šest dana ponovno igraju s Hajdukom, kojem se sada vraća Livaja.

– Ma tako je to u Dinamu otkad postoji ovaj klub. Svatko tko dođe u Dinamo, mora toga biti svjestan, mora biti spreman za takav raspored i ritam utakmica. I svatko mora izdržati takav raspored. Ne opterećujemo se Livajom, moramo u utakmicu ući na pravi način, onako kako smo ušli i u Superkupu. Osvojili smo trofej, bilo je lijepo, ali nije bilo puno vremena za regeneraciju – kaže Ristovski.

Iz Hajduka tvrde da su u Superkupu bili bolji, da se Dinamo izležavao u drugom poluvremenu.

– A da? Neka su, ali trofej je naš. Mi smo uvijek ispred njih, a oni uvijek mogu u nečemu tražiti alibije. Jednostavno, mi se znamo nositi s ovakvim utakmicama, s puno smo velikih suparnika igrali, imamo puno samopouzdanja. Pobijedili smo u Superkupu, sada to želimo ponoviti i na otvaranju prvenstvene sezone. Poslati svima još jednu poruku o tome tko je najbolji u HNL-u – rekao je Ristovski i osvrnuo se na ono što dolazi poslije Hajduka, na Astanu:

– Igrao sam protiv njih sa Sportingom, čvrsta su momčad, neugodni, čeka nas dug put i umjetna trava, ali spremni smo.

GALERIJA Dinamo predstavio nove dresove 

Foto: Dinamo Facebook
Dinamo dres
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove

Izjave iz splitskog tabora nisu se svidjele ni Dini Periću.

– Moramo biti bolji i življi nego u Superkupu, pokazati puno više u odnosu na prvu utakmicu s Hajdukom. Livaja je sigurno jedan od najboljih igrača lige, može zabiti, asistirati iz svake moguće pozicije, a to sve poziva na oprez. Igrali smo već protiv njih, pa i njega, dobro se poznajemo, tu neće biti nikakvih iznenađenja. Njihove izjave? E, to nas je sve motiviralo. Mislim kako bi oni trebali imati malo više respekta prema nama, svaka utakmica s Hajdukom je velika, ali mi smo takvih odigrali puno više od njih. I sada te priče kao da se mi nekoga bojimo, pogotovo na Maksimiru. Iza nas je puno velikih utakmica, doma smo pobjeđivali jako velike momčadi – rekao je Perić i potvrdio da je na internetu pogledao nova moguća pojačanja plavih.

No, stižu li Japanac Kaneko i Alžirac Titraoui, pitali smo trenera Igora Bišćana.

– Na putu su – uz smiješak je rekao trener plavih.

Na putu je i Frigan, ali ne u Dinamo.

– Nema prevelikog smisla to komentirati. Ako je gotovo, gotovo je – veli Bišćan.

A Kačavenda i Stojković?

– Ne znam kakva je situacija, puno se toga piše. Nisam najbolja osoba da vam odgovorim na to pitanje.

VEZANI ČLANCI:

Idemo proći Astanu

Dinamo bi mogao ostati bez dijela svojih kapitalnih igrača, imate li plan B?

– Nemamo plan B, teško je da u HNL-u ima igrača koji može doći u Dinamo i odmah postati važan igrač. Ne možemo se dobro spremiti za odlazak igrača koji su jako bitni. Sredstva koja dobijemo nećemo moći potrošiti na igrače koji vrijede kao neki koji su sada tu. Plan B je samo da dobro reagiramo i uspijemo doći do toga da nam ne padne kvaliteta igre – rekao je Bišćan i pohvalio pravi pristup Livakovića, Petkovića, Šutala i Ivanušeca.

No, okrenimo se novoj utakmici Dinama i Hajduka za koju je upitan Ivanušec.

– Sigurno je da bismo trebali biti fizički bolji. Vidjelo se čak i sa strane da nismo bili najsvježiji, djelovali smo teško. Mislim da će biti bolje ovaj put. Derbi je specifičan, teško je prognozirati. Koncentrirat ćemo se na sebe, vjerujem da smo bolja momčad, budemo li na svojoj razini, pobijedit ćemo – veli Bišćan, koji bi bio sretniji da je za prvi europski ispit Dinamu došao Dinamo Tbilisi, no stiže Astana.

– Čvrsta su, žilava, natjecateljska momčad i čekaju nas dvije teške utakmice. Nema tu puno filozofije, idemo to proći – kazao je među ostalim Bišćan.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

SO
Sobe
10:21 21.07.2023.

Šimići je došao uništiti svetinju !!

MK
mkeca
09:11 21.07.2023.

Bojim se socijalističkog samoupravljanja ulice! Vidi se što je donijelo Hajduku, a bojim se da će to donijeti i Dinamu!

Avatar mrIvan
mrIvan
09:44 21.07.2023.

Ovo da nema plana B je antologijska izjava. Nadam se da je ne bi dao Šimić - jer ako bi onda možemo loto-metodom izabrati upravu i uvijek će biti identičan rezultat.