NOVI TRENER

Bjelica se nakon pobjede javio na Facebooku, ima poruku za navijače Dinama

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Nenad Bjelica održao je konferenciju za medije nakon utakmice Dinama i Lokomotive
Foto: Angelika Warmuth/REUTERS
Bundesliga - Bayern Munich v 1. FC Union Berlin
29.09.2024.
u 19:26
"Čestitam igračima, navijačima i svim ljudima u klubu. Važna pobjeda, nakon teškog razdoblja. Konsolidirali smo se, puno smo pričali, a iako nismo puno trenirali napravili smo sve što smo htjeli", rekao je Bjelica
Pogledaj originalni članak

Nenad Bjelica je silovito krenuo u svoj drugi mandat na klupi Dinama. Maksimirski klub je s 5-1 razmontirao Lokomotivu te će svakako u pozitivnoj atmosferi dočekati srijedu i drugu utakmicu Lige prvaka protiv Monaca. Baturina, Petković, Ademi i dvaput Torrente bili su strijelci za modru momčad, dok je Dinamov igrač na posudbi u Lokosima, Luka Vrbančić zabio jedini gol za goste.

"Čestitam igračima, navijačima i svim ljudima u klubu. Važna pobjeda, nakon teškog razdoblja. Konsolidirali smo se, puno smo pričali, a iako nismo puno trenirali napravili smo sve što smo htjeli, od prve minute i u taktičkom i svakom drugom smislu. Sad se možemo u miru pripremati za Monaco.", kazao je Bjelica koji je nakon utakmice na Facebook stranici dodao: "Hvala vam svima na podršci! Tri boda i fokus na sljedeću utakmicu."

Dinamo se ovom uvjerljivom pobjedom približio vodećoj Rijeci i Hajduku na samo bod zaostatka, a večerašnji Jadranski derbi će odlučiti koliko će Dinamo na kraju kola kasniti za dva glavna konkurenta za naslov. Bjelica je tako vratio mir u svlačionicu nakon niza loših izvedbi i rezultata koji su u konačnici rezultirali i otkazom Sergeja Jakirovića nakon nešto više od godine dana.

Pod Bjeličinim kormilom Dinamo je u periodu od 2018. do 2020. igrao spektakularan nogomet koji je, uz osvajanje lige, u sezoni 2018./19. rezultirao plasmanom u nokaut fazu Europske lige prvi put nakon 50 godina, potom je Dinamo izbacio Viktoriju Plzen, pa nakon produžetaka pao protiv Benfice. Nekoliko mjeseci kasnije Dinamo je na Maksimiru u Ligi prvaka razmontirao Atalantu 4-0, dvaput je remizirao sa Šahtarom i odlično parirao Manchester Cityju, samo da nije bilo penala za Šahtar u 99. minuti... Dinamo je do zadnjeg kola bio u igri za plasman u nokaut-fazu, ali konačnih pet bodova nije bilo dovoljno ni za treće mjesto i Europsku ligu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.