ZADOVOLJAN TRENER

Bjelica je zračio zadovoljstvom: 'Puno sam pričao s dečkima. Vratili smo se u život'

Zagreb: Nenad Bjelica održao je konferenciju za medije nakon utakmice Dinama i Lokomotive
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/51
29.09.2024.
u 09:30

"Branili smo se sa svih 11 igrača, Petković je bio prvi obrambeni igrač i jako dobro je usmjeravao njihovu igru kako smo željeli. Omogućio nam je da se dobro branimo", rekao je Nenad Bjelica o jednoj od ključnih promjena koje je najavio već po svome dolasku

Nenad Bjelica je u svojoj prvoj utakmici nakon povratka u Dinamo upisao pobjedu protiv Lokomotive rezultatom 5:1 i napravio prvi veliki korak ka izlasku Dinama iz krize. Plavi su u nju upali nakon poraza od Hajduka (0:1) i debakla protiv Bayerna (9:2), a njeni su ishodi bili otpušanje Sergeja Jakirovića, poraz od Slavnen Belupa (4:1) i pad s prvoga mjeseta u skupini. Doima se kao da je novi/stari trener na sigurnome putu prema podizanju šampionske momčadi na vrh, a večer se osvrnuo sam Bjelica.

Premda nije puno mijenjao u igri za prvi susret koji vodi, očigledno je uspio podignuti moral i motivaciju igrača. Pokazali su da su da doista jesu kvalitetna momčad, a veća okomotost u napddau mogala se vidjeti odmah. Prva su dva pogotka na utakmici postigli Martin Baturina i Bruno Petković, dvojica igrača čija je forma bitno padala u prošloj i aktualnoj sezoni kada bi Dinamo slabije igrao. Zatim se strijelcima pridružio Arijan Ademi kojem je sinoć pripala puno ofenzivnija uloga, a cijelu priču je zaokružio stoper Raul Torrente čija su dva pogotka služila kao potvrda povratku Dinama na pobjedničke staze.

"Čestitam igračima i navijačima na izborenoj pobjedi nakon perioda koji nije bio pozitivan. Puno smo pričali s igračima, nije bilo vremena za druge stvari. Dominirali smo od početka do kraja, iako nismo mogli trenirati, ali dosta smo napravili što smo htjeli. U svim fazama igre. Pa čak i u prekidima smo bili dobri, velika pohvala dečkima. Lijepo je pobijediti, svi su sretni, u miru se možemo pripremati za Monaco", rekao je Bjelica pa otkrio kako je uspio podići psihološku spremu svojih igrača:

GALERIJA  Bjelica pobjedom proslavio povratak u Dinamo! Plavi u velikom stilu najavili kraj krize

Zagreb: Nenad Bjelica održao je konferenciju za medije nakon utakmice Dinama i Lokomotive
1/51

"Što smo pričali? Razgovarali smo grupno jučer prije treninga, odradili smo i neke individualne razgovore. Bio sam okupiran obvezama, ali smo napravili dovoljno da pokažemo pravo lice. Radili smo na psihološkom planu, objasnili igračima kako se želimo ponašati na terenu i izvan terena. Stvarno možemo biti zadovoljni, zabili smo pet golova, imali još dosta dobrih situacija. Žao mi je zbog primljenog gola, ali to je tako u nogometu. Bili smo momčad, svi smo branili gol, svi zajedno napadali."

"Nakon ovog perioda, svaka pobjeda bi nam digla samopouzdanje, a kad dobiješ 5:1, imaš dve grede i stvoriš puno prilika mora vam rasti samopouzdanje. Vratili smo se u život. Torrente i Bernauer? Prvi put su igrali skupa, htjeli smo da budu jednostavni, a kad imaju prostora da uđu s loptom u sredinu. Pokušaju odigravati dijagonale. Tražili su dubinu naših veznjaka, kvalitetna utakmica tog dvojca, ali i cijele momčadi. Danas smo bili kompaktni, pa je sve bilo lakše", kazao je očigledno zadovoljni trener pa nastavio:

"Pragmatičan sam trener, ne umirem u ljepoti, ali želim pobjeđivati i igrati na rezultat. Ako ćemo nekad zbog toga igrati duge lopte na Petkovića, to nije najbijanje, već naš plan igre. Direktnim nogometom smanjujemo rizik pred našim golom, danas smo bili dosta direktni. Nismo puno trenirali, ali rekli smo Ademiju što želimo od njega, tako i krilnim igračima. Svi su dosta toga i primijenili."

"Sam osjećaj biti opet na klupi Dinama je predivan osjećaj, ugodno sam se osjećao, puno mi znači i pljesak tribina. Pobjeda i golovi vesele, kao i pogoci Ademija, Petkovića, Baturine..., Torrente je zabio prva dva gola u karijeri. Drago mi je i zbog njega. Ništa me nije naljutilo, možda primljeni gol, ali to su normalne situacije u nogometu. Lokomotiva ima kvalitetu, oni vas uvijek mogu ugroziti", kazao je u rezimeu dobrih i loših strana igre pa se osvrnuo na izostanak Luke Stojkovića iz zapisnika:

"Malo je osjetio mišić, ali mislimo nije ništa ozbiljno. Došao je na aktivaciju, rekao da je bolje, samo mu se zgrčio mišić, nismo htjeli riskirati s njim, pratit ćemo njegovo stanje za srijedu. On i Theophile mogu biti opcije za Monaco, Mmaee još ne. Nema smisla riskirati, četiri stopera su nam ozlijeđeni, ritam utakmica je paklen. Vidjet ćemo. Zadovoljan sam kako smo stajali na terenu, kako smo odgovorili svim zahtjevima. Ali kad vidite tko je ulazio s klupe, odlični igrači, reprezentativci, pa Kulenović koji je ponajbolji strijelac lige. Nisam uveo ni Kačavendu, nema ni Stojkovića. Boli me glava kakvu kvalitetu imamo u napadačkom dijelu momčadi.  "

"Dosta smo trčali. Tranzicija po izgubljenoj lopti je bila kvalitetna, puno bolja nego u zadnjim utakmicama. Branili smo se sa svih 11 igrača, Petković je bio prvi obrambeni igrač i jako dobro je usmjeravao njihovu igru kako smo željeli. Omogućio nam je da se dobro branimo, vidjet ćemo i brojke", dodaje Bjelica pa se osvrće na trenera Monaca s kojim se susreo već 11 puta u karijeri: "Malo smo izgubili kontakt otkad sam otišao iz Austrije, Adi Hütter je jako simpatičan lik. Jako mi je drago da je na nivou na kojem je, on je to zaslužio svojim radom. Imamo i zajedničkog menadžera, puno toga nas povezuje i kao dobrog prijatelja ću ga željeti pobijediti."

"Bilo bi čak dobro da maknemo zadnjih 6-7 minuta. Dobili smo tri gola iz prekida, to nikako nismo znali braniti. U drugom dijelu smo nešto pokušavali, nismo uspjeli, rezultat je na kraju ružan. Ali dobro nije ni 6-1, ha-ha. Nadali smo se nekim bodovima u Maksimiru, Dinamo je bio u dosta lošem trenutku, ali mi smo očito u još lošijem. Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi", kratko je rekao trener Lokomotive, Silvijo Čabraja.

VIDEO Prvi trening Nenada Bjelice kao novog/starog trenera Dinama

Komentara 1

FR
freeshooter
10:47 29.09.2024.

...svakako je bilo vidljivo da je ova instant kriza bila psihološke naravi... zato je nama nužno trebao trener koji iskustvom i stavom smiruje ekipe, daje im mirnoću i samopouzdanje, razgovori su tu već napravili pomak... a tu je Neno osobno napravio iskorak od zadnjeg mandata, sada ima taj gard trenera koji zna, pa time i sada može utjecati i na ekipu prenositi pobjednički mentalitet... vidljivo, igra nam je sada već brža i sa bržim protokom lopte, brže kretanje igrača uz više otvaranja i kombinatorike, sve jer je i htijenje veće, pa se time i brže ostvaruju akcije... možda jučerašnja tekma nije pravo mjerilo, no bilo kome se teško daje pet... nadam se da idemo ka još boljoj i moćnijoj igri, sa još više kretanja i presinga, još bržim akcijama, ova ekipa ima taj potencijal... jučer je predvodio Maestro Bruno Petković, odlična utakmica, kako je samo ubrzao i ubacio u petu brzinu, razigravao sve na prvu, zabijao, borio se, baš kapetanski... sada još sve ovo ponoviti u srijedu... i idemo, krećemo, po nove pobjede, nove titule, i nove uspjehe u europi... ale, ale dinamo ale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije