ATLETIKA

Blanka propušta SP

Foto: Reuters
Blanka propušta SP
17.08.2011.
u 11:44
Konačnu odluku hoće li Blanka Vlašić ići na Svjetsko prvenstvo donijet će u petak.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska atletika puno je očekivala od SP-a u Južnoj Koreji, koje počinje 27. kolovoza – sigurne dvije medalje! Onda je prvo otpala Sandra Perković, koja je zbog uzimanja dopinga suspendirana na šest mjeseci. A potom se ozlijedila Blanka Vlašić.

– Dr. Igor Borić potvrdio je djelomičnu rupturu mišića semimembranosusa Blankine lijeve, odrazne noge. Bolovi u koljenu trajali su nekoliko dana i nismo mogli trenirati najjačim intenzitetom. Stoga smo prošle subote u Poliklinici Sunce u Splitu, nakon konstantne boli, napravili magnetsku rezonanciju Blankina lijevog koljena – rekao je Joško Vlašić.

Premda će konačnu odluku hoće li Blanka putovati na SP donijeti u petak, Joško nije optimist.

– Šanse za Koreju tek su deset posto. Odlučit ćemo u petak zbog toga što moramo na vrijeme ili potvrditi ili otkazati avionsku kartu i smještaj u hotelu. Naime, zbog mira i što kvalitetnije pripreme Blanka je planirala odsjesti u hotelu, a ne u atletskom selu. Teško je očekivati da će terapija pokazati nešto suprotno u ova dva, tri dana. Sigurno je da Blanku neću žrtvovati u Južnoj Koreji jer bismo onda možda ugrozili kvalitetan nastup na OI u Londonu, koji nam je prioritet. Mogla bi u Daeguu nastupiti pod blokadom, ali moramo prvenstveno paziti na njezino zdravlje – istaknuo je Joško.

Znači li to da je ovo i kraj sezone za Blanku?

– Normalan oporavak trajao bi šest tjedana. Mi ćemo pokušati napraviti sve kako bi Blanka nastupila na mitingu u Zagrebu 13. rujna te na završnici Dijamantne lige u Bruxellesu tri dana potom – istaknuo je Joško.

Ne bude li išla u Daegu, Blanka neće imati priliku ući u povijest kao jedina visašica s tri uzastopna svjetska naslova.

– Nema veze. Ima iza sebe šest svjetskih zlata i nema je potrebe na silu gurnuti možda u ozljedu većih razmjera. U 12 godina ovo je Blanki prva ozbiljna ozljeda. Zbog bolesti (operacija štitnjače) propustili smo 2005. godinu premda je Blanka te godine reda radi nastupila na SP-u u Helsinkiju. Mnogi su tada govorili da je gotova, a njezine najbolje godine tek su dolazile.

Bolovi u koljenu javili su se na mitingu u Splitu, a ozlijeđena je nastupala u New Yorku, Lausanni i Monacu.

– Mišić joj je puknuo u posljednjih nekoliko dana, za vrijeme treninga – istaknuo je Joško.

Ako Blanka završi sezonu, ostat će joj ukupna pobjeda u Dijamantnoj ligi. Javila nam se, ali nije htjela ništa govoriti do petka.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
13:06 17.08.2011.

Njoj se uvijek nešto dogodi pred važna natjecanja, a kad ne uspje skočiti onda uvijek nađe razlog za neuspjeh. Bilo bi joj pametnije da se povuče na vrijeme pa da ostane zapamčena kao Janica a ne da ode na OI pa joj pred nosom odnesu medalju.

NI
nidjomidjo
13:35 17.08.2011.

traži se alibi već unaprijed....a bit će ih i poslije ako ne uspije...hladnoća, vlaga, loš hotel, glavobolja, mučnica, vremenska razlika, bolni gležanj, prekratko zaletište, loša podloga itd, itd....razmaženo derište sjeti se malo Ivice i Janice

RP
re_plik
13:12 17.08.2011.

Ruptura na minđini !