KAOS U NOGOMETU

Legenda Reala najavljuje štrajk: 'Nas se ništa ne pita!' Broj utakmica koje igraju je apsurdan

LaLiga - Real Madrid v Real Valladolid
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/4
20.09.2024.
u 21:20

"Ove sezone mi ćemo odigrati između 70 i 80 utakmica, ovisno koliko daleko ćemo otići u kojem natjecanju. To je previše. Moramo se pobrinuti za sebe", rekao je španjolski reprezentativac Rodri

Sve je više i više predstavnika najboljih europskih i svjetskih nogometnih klubova koji se javno žale na sve veći broj utakmica tijekom sezone. Otišlo je do te mjere da čak najavljuju i štrajk. Pritom mislimo na nogometaše.

Takvu javnu pobunu pokrenuo je golman Liverpoola Allison, nastavili su Rodri iz Manchester Cityja i Barcelonin Jules Kounde, a još jedan u nizu je i desni bek madridskog Reala Dani Carvajal koji je od ove trojice navedenih možda i najgore prošao s obzirom da će Real ovu sezonu igrati na čak šest frontova (liga, kup, Superkup, Liga prvaka, Internacionalni kup i Svjetsko klupsko prvenstvo), s tim da su na startu sezone osvojili i UEFA Superkup:

"Stupanje u štrajk zbog previše utakmica tijekom sezone je opcija, mogućnost koju mi igrači razmatramo. Nas nitko ništa ne pita, uopće se ne obaziru na nas i zato moramo podići glas", kazao je Carvajal za radijsku emisiju Tiempo de Juego.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

LaLiga - Real Madrid v Real Valladolid
1/19

U Realu bi mogli odigrati preko 70 utakmica u odnosu na 55 iz prošle sezone, doduše tako bi bilo ako bi sezona bila savršena jer, primjerice, u prošlosezonskom kupu ispali su već u osmini finala od Atletica, u Internacionalnom kupu i UEFA Superkupu nisu ni igrali, a Svjetsko klupsko prvenstvo u sadašnjem formatu nije ni postojalo.

"Mislim kako smo blizu štrajka igrača. Opće je mišljenje među igračima kako, ako se ovakva situacija nastavi, nećemo imati druge mogućnosti. Uistinu smatram kako je broj utakmica nešto što nas brine. Optimalan broj utakmica na kojima bismo mogli igrati na vrhunskoj razini je između 40 i 50, nakon toga padate jer je fizički nemoguće zadržati tu razinu. Ove sezone mi ćemo odigrati između 70 i 80 utakmica, ovisno koliko daleko ćemo otići u kojem natjecanju. To je previše. Moramo se pobrinuti za sebe jer smo mi glavni likovi u ovom poslu. Nije sve u novcu i marketingu, ima nešto i u kvaliteti predstave. Kada se mogu odmoriti i kad nisam umoran, tada i igram bolje. I ako ljudi žele vidjeti bolji nogomet, onda mi moramo imati vremena za odmor", rekao je Rodri. 

"Svake godine imamo više utakmica, manje odmora. Godinama smo govorili, ali nikoga nije briga", kazao je Kounde, a Rodrijev klupski suigrač Manuel Akanji, inače 29-godišnjak, najavio je prijevremenu mirovinu ukoliko se povećanje broja utakmica nastavi.

VIDEO Zdravko Mamić na premijeri filma o bivšem treneru Dinama u Sarajevu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije