nogomet vs. atletika

Blanka: Zbog SP-a mijenjaju se termini nastupa

Foto: 'Sara Johannessen'
Blanka: Zbog SP-a mijenjaju se termini nastupa
06.06.2010.
u 12:33
Organizatori četvrtog mitinga Dijamantne lige u Rimu pomaknuli natjecanje zbog SP-a.
Pogledaj originalni članak

Blanka Vlašić prvi put ove sezone preskočila je dva metra, i to tek na trećem natjecanju na otvorenome. Nakon solidnih 1,98 m iz Dohe, te razočaravajućih 1,92 m iz Ostrave, vratila se svojim visinama na trećem mitingu Dijamantne lige, u Oslu, pobijedivši skokom od 2,01 metar. Tim skokom nije preuzela mjesto na vrhu svjetske liste. Na njemu je i dalje Amerikanka Chaunte Howard koja je potkraj svibnja u Cottbusu preskočila nevjerojatnih 2,04 metra.

– Amerikanka je ove godine čudo. Zaista je u sjajnoj formi. Pokazala se kao najozbiljnija suparnica na otvaranju sezone. U tri natjecanja dvaput sam bila bolja ja, dok je ona bila bolja u onoj nesretnoj Ostravi. Zanimljivo je da smo privatno jako dobre, družimo se i zabavljamo na natjecanjima – istaknula je Blanka, koja je bila neusporedivo bolje volje nego nakon što se vratila iz Ostrave.

Njih dvije su zasad jedine koje su ove sezone uspjele preskočiti dva metra. No, kako su skakale Europljanke? S obzirom na to da Blanku čeka EP u Barceloni, nije loše znati što može očekivati.

– Beitia je ove sezone preskočila 1,98 m, a ostale se još "uštimavaju", poput Skoline, Green, Veneve i Friedrich koja je samo jednom nastupila, u Baunatalu gdje je preskočila 1,96 metara. Do Barcelone ima još puno dana, još svi traže formu – istaknula je Blanka.

Sljedeći nastup imat će u Rimu 10. lipnja.

– Miting je obično bio petkom, no kako je u petak otvaranje Svjetskoga nogometnog prvenstva, organizatori su ga pomaknuli za dan prije. Bit će manje dana za odmor, ali nije važno – rekla je Blanka.

Nakon dva nastupa u Dijamantnoj ligi, naša najbolja atletičarka ima maksimalnih osam bodova u visu (svaka pobjeda vrednuje se s četiri boda). Uz nju, osam bodova još imaju Asafa Powell (100 m), Christian Cantwell (kugla), David Rudisha (800 m) i Lolo Jones (100 m prepone).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.