HAJDUKOV JUNAK

VIDEO Poljud je bacio u trans i naklonio se Livaji: 'On je moj idol, sanjao sam da ću igrati s njim'

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
22.09.2024.
u 00:04

Nisam mogao ni zamisliti da će mi asistirati za prva dva gola. Kada mi je publika skandirala, osjećao sam se kao da nisam tu na terenu - rekao je

Hajduk je doživio rani šok primivši pogodak protiv Gorice na Poljudu već u 5. minuti, ali stvari su ubrzo krenule na bolje pa su Splićani upisali pobjedu od 4:1. Tako su izabranici Gennara Gattusa ponovno barem privremeno zasjeli na vrh ljestvice HNL-a. Ondje će i ostati ukoliko Rijeka na Rujevici ove nedjelje ne dobije Šibenik.

U poljudskom dvoboju briljirao je 16-godišnji Bruno Durdov. Mladi je ofenzivni veznjak zabio dva gola - jedan ljepši od drugoga. Prvo je u 11. minuti izjednačio na 1:1, a onda je u 55. minuti pogodio i za preokret, odnosno usmjeravanje utakmice na mlin domaće momčadi. Nakon dvoboja "ulovili" smo ga u mix-zoni:

- Nakon ranog gola smo se vratili u utakmicu, vidjelo se koliko nam svaki balun znači, bacali smo se na glavu, drago mi je što smo izašli iz krize s početka sezone. Ne mogu baš opisati osjećaje nakon golova, predivni su. Marko Livaja je moj idol, sanjao sam da igram s njim. Nisam mogao ni zamisliti da će mi asistirati za prva dva gola. Kada mi je publika skandirala, osjećao sam se kao da nisam tu na terenu - rekao je.

Durdov se ove subote upisao u povijest Hajduka i HNL-a. Naime, sa 16 godina, devet mjeseci i deset dana postao je najmlađi Hajdukov strijelac u HNL-u i srušio dosadašnjeg rekordera Nikolu Vlašića koji je prije deset godina zabio sa 17 godina i 29 dana. Durdov je također postao i najmlađi dvostruki strijelac u jednoj utakmici HNL-a. Gattuso ga je ubrzo nakon drugog pogotka (55. minuta), koji je zakucao s pozicije izvan kaznenog prostora, izvukao iz igre kako bi dobio zaslužene ovacije publike na Poljudu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije