'NISAM JA HEROJ'

VIDEO Gattuso u svom stilu pohvalio ključnog igrača, dotaknuo se Dinama i komentirao napad na titulu

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
21.09.2024.
u 23:27

Durdov mora ostati ozbiljan, profesionalan. U Italiji se kaže: 'Željezo se kuje dok je vruće.' Bila bi velika pogreška da si Durdov umisli da je velik igrač. Trebaju mu još stotine utakmica da bi postao veliki igrač - rekao je trener Hajduka

Pobjedom protiv Gorice (4:1) nogometaši Hajduka ponovno su barem privremeno zasjeli na vrh HNL-a. Iako su domaćini na Poljudu već nakon pet minuta autogolom Prpića bili u zaostatku, do kraja dvoboja dvaput je pogodio senzacionalni 16-godišnji dijamant Bruno Durdov, a po jedan pogodak zabili su Marko Livaja i Niko Sigur. Hajduka sada na ljestvici može prestići Rijeka ako pobijedi Šibenik, a upravo će se dvije vodeće momčadi sastati u sljedećem kolu na Rujevici.

- Ja nisam nikakav heroj. Igrači su heroji, oni zaslužuju čestitke. Bez njih trener ne može napraviti ništa. Durdov? Zaslužuje sve što mu se događa. On, kao i Šimun Hrgović. Nikome ne poklanjam ništa. Iza svega stoje težak rad i žrtva, meni isto nitko nije ništa poklonio - rekao je trener Hajduka u uvodu obraćanja medijima uz dodatak: "Tko zaslužuje igra i obratno. Onaj tko nije discipliniran kod mene neće zagaziti nogom na teren. Za mene godine nisu bitne. Durdov mora ostati ozbiljan, profesionalan. U Italiji se kaže: 'Željezo se kuje dok je vruće.' Bila bi velika pogreška da si Durdov umisli da je velik igrač. Trebaju mu još stotine utakmica da bi postao veliki igrač.

Ritam Hajduka u ovom je trenutku na sve zavidnijoj razini iz kola u kolo, a to raduje i samog Gattusa:

- Čestitam svim igračima koji su ušli s klupe. Svatko je dao svježinu. Pohvale i drugim igračima. Stipe Biuk je odigrao odličnu utakmicu. Nitko ne zna koliko je Anthony Kalik važan za momčad. Kad sam vidio prošlu utakmice Gorice, kada su izgubili od Rijeke, bio sam zabrinut jer sam vidio da je to momčad koja te može dovesti do neugodnosti. Proteklih tjedan sam radio na glavama igrača da pravilno pristupe utakmici - riječi su talijanskog trenera.

Može li Hajduk biti prvak - sljedeće je izravno pitanje koje je dobio:

- Teško je govoriti o prvenstvu. Moramo se osvježiti, čeka nas Rijeka. Gubili smo 0:1, svidjela mi se reakcija momčadi. U ovom trenutku ne možemo ništa obećavati. Najvažnije je da igramo kao momčad. Mi trebamo ovaj stadion zapaliti, ali ne bakljama nego entuzijazmom. Hvala navijačima, bili su nam vjetar u leđa. Poraz Dinama? Mene u nogometu ništa ne iznenađuje. Nogomet se kompletno promijenio. Danas i male momčadi imaju razne načine kako bi se suprotstavile jačima. Prvenstvo je jako komplicirano. Dosta mladih igrača igra, ne možeš ih dobro upoznati. Moramo ostvariti dobar rezultat i kad nas ne ide. 

U sljedećem kolu čeka Splićane derbi u Rijeci.

- Teška utakmica. Igrači su slobodni do utorka kada krećemo s pripremama za Rijeku. Oni su fizički jaka momčad. To će biti velika utakmica za nas. Moramo biti veliki Hajduk ukoliko mislimo pobijediti - zaključio je Gattuso.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
00:34 22.09.2024.

HŽV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije