Nikola Kalinić:

''Bolji smo od Dinama, slavit ćemo. Reprezentacija? Vidjet ćemo što će biti nakon Modrića''

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Nogometaši Hajduka prvi su finalisti SuperSport Hrvatskog kupa nakon što su na svom Poljudu svladali Goricu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Pula: Istra i Hajduk odigrali utakmicu 26. kola Prve HNL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Hajduk predstavio Nikolu Kalinića
09.03.2022.
u 08:44
Četiri-pet igrača, Modrić, Perišić, Brozović, Kovačić sve to drže, a vidjet ćemo kako će biti poslije njih, s obzirom da su neki već u godinama...
Pogledaj originalni članak

Hajduk je u pripremama za derbi s Dinamom na Poljudu i to nakon šoka u Istri gdje su nenadano prosuli dva boda. Nisu Hajdukovi navijači vidjeli previše dobroga u toj utakmici, razveselio ih je tek Nikola Kalinić svojim prvijencem u dresu bijelih. 

No, Kalinić tvrdi da je Hajduk spreman. U razgovoru za Dalmatinski portal rekao je:

- Jesmo bolji, ali dogodi se utakmica kad izgubiš. Ekipa uđe u malu krizu, ali nije smak svijeta. Izgubi Real Madrid od Levantea, nitko ti ne garantira da ćeš dobiti svaku utakmicu. Derbi? Mislim da ćemo mi pobijediti u subotu! Da, ima puno utakmica, ali moramo ovu dobiti da ostanemo gore u vrhu. Mislim da smo mi bolji od Dinama - rekao je Kalinić i opisao jedinstveni ambijent na Poljudu.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Hajduk predstavio Nikolu Kalinića

O svome povratku kaže:

- Želio sam se vratiti, pomoći nešto napraviti, osvojiti trofej. Moja želja je bila ogromna još od kad sam se prošlog ljeta sastao s predsjednikom Lukšom Jakobušićem. Nekoliko puta smo se nalazili, on je dolazio i u Veronu. Nisam mogao otići tek tako, bio sam s Veronom vezan ugovorom, ali pomogao je i trener Igor Tudor. Na kraju sam, hvala Bogu, uspio doći. U inozemstvu više nisam imao toliko motiva živjeti i igrati, želio sam biti tu jer mislim da još mogu dosta dati. Iako sam imao i druge ponude, ništa me nije moglo odvući. Htio sam se vratiti na Poljud u pravoj spremi, a ne za nekoliko godina kad budem u tko zna kakvom stanju.

Reprezentacija?

- Pratim reprezentaciju. Drago mi je što igraju dobro. Četiri-pet igrača, Modrić, Perišić, Brozović, Kovačić sve to drže, a vidjet ćemo kako će biti poslije njih, s obzirom da su neki već u godinama. Ne, nisam državni neprijatelj, kao i svi Hrvati gledam, navijam i nadam se da ćemo i na Svjetskom prvenstvu napraviti dobar rezultat.

NAKON 25. KOLA

Ovakav odnos Dinama i Hajduka nismo nikada vidjeli, a puno toga nam otkriva

Zbog toga i imamo tako neizvjesno prvenstvo i borbu za naslov prvaka, sve je na vrhu zgusnuto, a pred nama je veliki derbi Hajduka i Dinama u Splitu. U rasprodanom grotlu Poljuda to je jedna od utakmica koje mogu usmjeriti prvenstvo, pobjedom bi Dinamo gotovo sigurno iz utrke izbacio jednog konkurenta, Hajduk bi tada već puno zaostajao i teško da bi nadoknadio osam bodova zaostatka za plavima iako ih još čekaju dvije međusobne utakmice, a i drugi derbiji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SA
sport aš
09:25 09.03.2022.

ako budete opet dobili 1-2 penala kontra dinama i koji crveni igračima dinama, onda ćete dobiti tekmu...inače ćete dobiti porciju

VE
Ventilator2
09:25 09.03.2022.

Slavlje bude ako ne budu 5.

RE
RedTree
15:57 09.03.2022.

Treba sve dokazati na terenu, dati sve od sebe uz puno bolji pristup nego neki dan, malo pripaziti na neke detalje ala igra rukom u napadu i ne trošiti vrijeme na rasprave s sucem. Obrana mora na višu razinu, fale Grgić i Krovinović. Slažem se da treba posložiti taktički to na terenu, naročito u napadu.