ATP umag

Borna: Uz malo sreće i puno podrške mogu daleko dogurati

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Carlos Moya
19.07.2015.
u 09:43
Povratak kralja Umaga Carlosa Moye bit će jedan od najemotivnijih trenutaka ovogodišnjeg turnira
Pogledaj originalni članak

Umag se odavno izborio da ne bude samo još jedan turnir u nizu. Parafrazirajući jedan stih iz nekad popularne radijske emisije, mogli bismo reći "ovaj je turnir kao torta, red zabave pa red sporta". Ovogodišnji turnir, koji je počeo jučer kvalifikacijskim susretima (a završava finalnim dvobojem u nedjelju 26. srpnja) doista će obilovati zabavnim priredbama. Nakon sinoćnjeg koncerta srpskog pop-pjevača Željka Joksimovića, posjetitelje turnira u srijedu će zabavljati svjetski poznati DJ Bob Sinclar (koji je i veliki zaljubljenik u tenis). U četvrtak je izbor najljepše hostese turnira (uz salsa party), no zabave će zapravo biti svake noći, i to do sitnih jutarnjih sati.

Monfils predvodi elitu

No, kad govorimo o umaškom turniru kao središtu zabave, uvijek riskiramo da ga u prikazu zakinemo za njegovu sportsku, tenisku dimenziju. A u tom smislu ovogodišnji će turnir, iako s novim imenom (Konzum Croatia Open), opet biti vrhunski. Posljednja otkazivanja Istomina i Gulbisa neće mu naškoditi jer na njihovo će mjesto upasti gotovo jednako kvalitetni Lajović i Lorenzi.

Ostaju i Francuz Monfils, Talijani Fognini i Seppi, Nijemac Kohlschreiber, Austrijanac Thiem, Čeh Vesely, Slovak Kližan, Rus Rubljov... I, naravno, Borna Ćorić. Sinoć je s Goranom nastupio u ekshibiciji kojom je otvoren turnir i malo se opustio. Što je dobro jer na njegova je mlada leđa navaljeno veliko breme favorita. No Borna se za svoje godine prilično dobro nosi s pritiskom:

– Konkurencija je u Umagu ponovno iznimno jaka, čemu se jako veselim jer ovo mi je najdraži turnir. Zbog svojih prvih pobjeda na ATP Touru, s Umagom ću sigurno ostati vezan cijelog života. Iza mene je jako dobra godina, odlično se osjećam i vjerujem da mogu stići daleko na turniru. Naravno, uz malo sreće i puno potpore umaške publike – poručuje Borna.

Umažani znaju reći: "Tko nije bio, želi doći u Umag, a onaj tko je bio taj će se sigurno vratiti." I doista, vraća im se, evo (uz Gorana Ivaniševića), i Carlos Moya, neokrunjeni kralj Umaga, koji će u srijedu odigrati ekshibicijski dvoboj sa Šveđaninom Magnusom Normanom.

U prethodnih 25 izdanja umaškog turnira nastupili su mnogi velikani svjetskog tenisa, ali nitko nije ostavio tako dubok trag kao Moya, bivši prvi igrač svijeta i pobjednik Roland Garrosa 1998. godine. Španjolac je čak 15 godina uzastopce igrao u Umagu, a uz pet naslova pobjednika zabilježio je i nastup u finalu 2005. godine.

Propao Moyin plan

– Ozračje je ovdje posebno, ljudi me doživljavaju kao da sam domaći igrač. U puno je prilika Umag pomogao meni, a i ja sam pomogao Umagu – rekao je Moya 2008. kada je posljednji put nastupio u Umagu (u četvrtfinalu ga je zaustavio Fognini).

Veliki Carlos imao je plan nastupiti u Umagu okruglo 20 puta, no u tome ga je spriječila ozljeda noge zbog koje je dečko s Mallorce 2010. godine morao prekinuti karijeru. No ostao je u srcima tisuća ljubitelja tenisa koji će se i ovog srpnja okupiti u Umagu. Čekali su ga sedam godina, ali vjerujemo da će se isplatiti.

Moya je i počasni građanin Grada Umaga pa će njegov povratak u umašku "školjku" biti jedan od najemotivnijih trenutaka ovogodišnjeg turnira.

>>Ivanišević otkrio tko bi mogao iznenaditi u Umagu i koji igrač može pobijediti Đokovića

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.