NEVJEROJATNA UTAKMICA

VIDEO City se naklonio Gvardiolu! Svojim je majstorijama ostavio Europu bez daha!

Champions League - Manchester City v Inter Milan
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/5
20.09.2024.
u 22:45

"Gvardiola će se pamtiti kao legendu. Ne postoji igrač koji može igrati lijevog beka i stopera poput njega. Sve oko njega je ludo", napisao je jedan od navijača engleskog kluba

Branič hrvatske nogometne reprezentacije i engleskog prvaka Manchester Cityja, 22-godišnji Joško Gvardiol, odigrao je gotovo savršenu utakmicu prilikom otvaranja natjecanja u Ligi prvaka. Premda je engleski prvak odigrao neriješeno i prosuo bodove, vatreni je ostavio dušu na terenu, a svojim je majstorijama oduševio čitavu nogometnu Europu.

Za svoje fantastične poteze u obrani i napadu proglašen je najboljim igračem utakmice. Uz dva presječena dodavanja i dva blokirana udarca, posjed lopte je vračao čak pet puta. Kada je vratar Ederson istrčao s gol-linije uspio je izvrsnom reakcijom spriječiti pogodak Intera. Povrh fantastične izvedbe u obrambenom dijelu igre, vrlo je opasan bio i u kreaciji napada. Objavom na X-u mu se naklonio i njegov klub.

Uputio je 80 točnih od 83 pokušaja dodavanja, to jest 96 posto uspješnosti, uspio je ugroziti protivnički gol, a talijansku je momčad spasio njihov vratar Sommer. Uz sve to i osam dodavanja u završnu trećinu protivničkog prostora.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Champions League - Manchester City v Inter Milan
1/19

"Gvardiol je najbolji branič na svijetu", napisao je jedan od navijača Manchester Cityja. "Gvardiola će se pamtiti kao legendu. Ne postoji igrač koji može igrati lijevog beka i stopera poput njega. Sve oko njega je ludo", dodaje drugi, a treći vrlo simbolično piše: "Vi vidite Rolls-Royce, ja vidim Gvardiola!" "Gvardiol je bio je jednostavno izvanredan. Konačno smo pronašli Maldinijevog izgubljenog brata", kaže jedan od obožavatelja povlačeći paralelu sa slavnim Talijanom.

Nakon osvajanja Lige prvaka City je vatrenog dovelo na Etihad za 90 milijuna eura odštete. Gvardiol se priviknuo i bio jedan od ključnih igrača momčadi u završnici. Zabio je Real Madridu u Ligi prvaka te čak četiri gola u Premier ligi (odbio je postati prvi branič koji je zabio hat-trick kada je suigračima prepustio izvođenje penala u utakmici protiv Fulhama). Sa Cityjem je do sada osvojio jedan engleski Super kup, jedan Superkup Uefe i titulu prvaka engleske Premier lige. 

VIDEO Zdravko Mamić na premijeri filma o bivšem treneru Dinama u Sarajevu

Komentara 1

Avatar Leonn
Leonn
23:29 20.09.2024.

Uhh kojeg on ima macana..mmm.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije