Počinje Australian Open

Borna drugi put u Melbourneu: Marin je favorit protiv mene

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Press Association/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Jon Buckle/Press Association/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
Borna Ćorić
17.01.2016.
u 23:20
- Australian Open je turnir na koji igrači dolaze najnadahnutiji. Na njemu sam postizao najujednačenije rezultate sve do prošle godine (šokantan poraz od Seppija u 3. kolu, nap. a.), i uvijek igrao dobro, kaže Federer
Pogledaj originalni članak

Borna Ćorić (19) u profesionalnoj teniskoj karijeri još nema pobjedu na australskom tlu. Prošle godine izletio je u 1. kolu Australian Opena porazom od Francuza Chardyja, ove godine u 1. kolu u Sydneyu bolji je bio Luksemburžanin Gilles Müller. Treću sreću u Australiji najdarovitiji tinejdžer u kremi svjetskoga tenisa tražit će u srazu sa Španjolcem Albertom Ramosom, 55. igračem svjetske liste. Borna Ćorić je 40.

Raspitat ću se o Ramosu

- Nikada nisam igrao protiv Ramosa. Ima solidne rezultate, pobijedio je Federera prošle godine u Šangaju, ali je i izgubio neke mečeve koje možda nije trebao. Sve u svemu, ždrijeb je O.K. Nikada nisam ni trenirao s njim pa ću se malo raspitati o njemu kako bih se što bolje pripremio za meč - kazao je Ćorić uoči svoga drugog pokušaja na AO-u.

Bit će mu to tek 11. meč na Touru protiv ljevaka, od jednog je izgubio prošli tjedan u Sydneyu.

- Inače igram dobro protiv ljevaka jer imam dobar bekhend pa mogu reći da mi odgovaraju. Prošli tjedan izgubio sam od ljevaka Müllera, ali ne bih uzeo taj meč kao mjerodavan. Bio sam umoran, kasno sam sletio u Sydney i nisam se dobro pripremio za meč. Jedina stvar drukčija u pripremi je da ću prije meča s Ramosom potražiti ljevaka za sparing - dodaje Ćorić.

Kako gleda na mogućnost meča protiv Marina Čilića u 2. kolu?

- Bilo bi sjajno igrati protiv Marina jer bi to značilo da smo obojica dobro obavili posao na startu turnira. Dođe li do tog meča, Marin bi bio favorit. Pobijedio me lagano u Šangaju, ali bio bi ovdje dobar meč. Međutim, do tada se moramo fokusirati na prve prepreke, daleko je još drugo kolo - zaključuje Ćorić.

I dok je Borni ovo tek peti Grand Slam, 36-godišnjem Ivi Karloviću ovo će biti 13. nastup u Melbourneu ili 46. na Grand Slam turnirima (jednako ih imaju Becker i Roddick). Usto, zagrebački div jedan je od tek dvojice tenisača u ždrijebu prestižnog turnira s pozitivnim omjerom protiv prvoga igrača i peterostrukog osvajača AO-a Novaka Đokovića. Ivo protiv Novaka vodi 3-1, a njegov sunarodnjak Filip Krajinović 1-0 (Đoković mu je bio predao meč).

Više od hrvatskih tenisača, pod povećalom svjetske teniske javnosti bit će jedan hrvatski – trener. Ivan Ljubičić i Roger Federer prvi put zajedno dolaze na Grand Slam turnir. Federer, četverostruki pobjednik i još jedan lovac na Đokovićev skalp.

- Australian Open je turnir na koji igrači dolaze najnadahnutiji. Na njemu sam postizao najujednačenije rezultate sve do prošle godine (šokantan poraz od Seppija u 3. kolu, nap. a.), i uvijek igrao dobro. Ne znam je li to zbog ambijenta ili podloge - kazao je Roger Federer.

Nije mogao ne spomenuti novoga čovjeka u stožeru, “Kojaka” iz Banjaluke.

- Ivan i ja oduvijek smo se dobro slagali, iako je on jedini tenisač koji me pobijedio i u Baselu i u Gstaadu - našalio se Roger.

Moraju me pogurati

Je li ovo godina u kojoj može dohvatiti Đokovića?

- Prošle godine postigao sam dobre rezultate igrajući protiv Novaka. Naravno, treba mi još dimenzija više, uvijek postoje stvari koje mogu naučiti, ali pritom moram ostati motiviran, “gladan”. Ivan je tu da mi pomogne u tome. Znam da mogu još puno dati, ali moj stožer mora me pogurati da budem još jedan, pet ili deset posto bolji jer nisam svaki dan isto raspoložen - dodao je 34-godišnji Federer.

Marin Čilić najuspješniji je Hrvat na Australian Openu, jedini koji je došao do polufinala (2010. godine). Prošle godine bio je zaustavljen u 2. kolu...

Pobjeda u 1. kolu Melbournea tenisačima i tenisačicama donosi 60.000 dolara ili čak 420.000 kuna.

>>Organizatori Australian Opena se osramotili, Đoković ostao zatečen propustom!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.