NEOČEKIVAN PODATAK

Samo dva trenera su pobjeđivala Ancelottija, Josea, Pepa i Simeonea, manje poznati nikad nije - izgubio

Ligue 1 - Stade Rennes v Paris St Germain
STEPHANE MAHE/REUTERS
24.10.2024.
u 23:25

Rušio je svu četvoricu, najsvježiji slučaj je Atleticov Simeone kojeg je jučer u Ligi prvaka svladao s 3-1, a interesantno je da protiv njih nikad nije - izgubio

Carlo Ancelotti, Jose Mourinho, Pep Guardiola i Diego Simeone najbolji su treneri modernog doba, u taj popis svakako idu i Zinedine Zidane i Jurgen Klopp. Ipak, Kloppa ćemo u ovom slučaju predstaviti kao suparnika prvoj četvorici navedenih trenera, a Zidane je u ovoj priči nebitan. Evo zašto:

Klopp je jedan od samo dvojice trenera koji su pobijedili svu četvoricu. Najbolje stoji protiv Mourinha s omjerom 7-4-2 (7 pobjeda, četiri remija i dva poraza), dok protiv Ancelottija ima negativnih 3-3-7. Najviše se puta suočio s Guardiolom (11-8-10), a najmanje protiv Simeonea (2-0-2).

Ipak, ovaj drugi trener je posebna priča, a radi se o Bruni Genesiju, aktualnom treneru francuskog Lillea, istog onog Lillea kojeg je Rijeka prošle godine u play-offu Konferencijske lige imala na konopcima, a koji je ove godine u Ligi prvaka srušio oba madridska rivala, Real i Atletico. Genesio je rušio svu četvoricu, najsvježiji slučaj je Atleticov Simeone kojeg je jučer u Ligi prvaka svladao s 3-1, a interesantno je da Francuz protiv njih nikad nije - izgubio! 

2018. je kao trener Lyona u gostima srušio Guardiolin Manchester City s 2-1 te remizirao kod kuće 2-2, a ove sezone je u samo dva mjeseca srušio ostalu trojku, Mourinhov Fenerbahce (2-1, 1-1 u play-offu kvalifikacija za Ligu prvaka), Ancelottijev Real u drugom kolu 1-0 te Simeoneov Atletico 3-1. Slijedeći suparnik s kojim će se suočiti je dobro poznato lice u nogometnom svijetu, Thiago Motta kao trener Juventusa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije