KOŠARKA

Cibosi u Rim po pobjedu za drugi krug Eurolige

11.12.2003.
u 00:00
CIBONA VIP VEČERAS (20.40 SATI) GOST RIMSKE LOTTOMATICE Rimljani ne igraju dobro, a to je prilika da nadoknadimo propušteno - drži Sesar
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Cibona će večeras (20.40 sati) igrati treću ovosezonsku euroligašku gostujuću utakmicu. Pod Tornjem vjeruju da je upravo Roma ili Lottomatica, kako se klub zapravo zove, idealna prilika za puni plijen. Uostalom, ta je Roma izgubila već dvije domaće utakmice (Barcelona, Partizan), a Union Olimpija izgubila je protekli tjedan u Rimu nešto što nije lako izgubiti.

Naravno, to je jedan dio priče, drugi će otkriti da se u Rimu okupilo doista zanimljivo košarkaško društvo. Alex Righetti talijanski je reprezentativac, Marko Tušek slovenski, Davide Bonora je nekad bio najbolji europski junior, a Rashad Griffith dugi je niz godina ponajbolji američki centar u Europi. Prije dva tjedna u klub je došao i američki branič Corry Alexander... U tom nabrajanju nedostaje najbolji, crnoputi Talijan Carlton Myers, jedan od najvećih europskih šutera. Nedostaje, jer Myersa muče leđa, propustio je posljednje oglede upravo zbog te ozljede i vijesti iz Rima govore da neće igrati...

- Pripremili smo se za obje mogućnosti. Za Romu s Myersom i za Romu bez njega. Mislim da u oba slučaja imamo izgleda. Rimljani trenutačno ne igraju dobro, pa je to prilika da pokušamo osvojiti bodove u gostima. Ili da nadoknadimo ono što smo propustili u Beogradu u susretu s Partizanom, momčadi koju smo s obzirom na kvalitetu morali pobijediti - govori Josip Sesar.

U Rimu će Sesar dobiti značajniju minutažu, barem sudeći po formi koju je pokazao u susretu s Lovćenom, ali i zbog toga što će Cibona u Rimu nastupiti bez ozlijeđenog Mateja Mamića.

- Očekujem da ću više igrati, ali to je u ovlasti trenera Anzulovića. Što se mene tiče, nema problema.

Pobijedi li Cibona u Rimu, ulazak među najboljih 16 momčadi Eurolige postat će realniji.

TVRTKO PULJIĆ

Pogledajte na vecernji.hr