U PRVOM PLANU

Englezi očarani Kovačićem, spomenuli su i 'zvijer', ovakvu partiju nije odigrao 10 godina

Premier League - Manchester City v Fulham
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/4
05.10.2024.
u 19:13

Hrvat je bio stvarno dobar u posjedu, lijepo je djelovao u skučenim prostorima, a također je držao loptu u posjedu - pišu engleski mediji

Očekivalo se da će lakše riješiti obvezu zvanu Fulham na svom Etihadu, no Manchester City se poprilično namučio i dobio s 3:2 za ostanak na diobi drugog mjesta premierligaške ljestvice. Dobili su i Liverpool i Arsenal pa je pobjeda braniteljima naslova bila nužna kako ne bi izgubili korak u borbi za vrh. A da nije bilo Matea Kovačića, dvostrukog strijelca, pitanje kako bi sve skupa završilo...

Dva puta je Kovačić pogodio, po jednom u svakom poluvremenu i doslovno - očarao englesku publiku. Tako je Mateo već početkom listopada izjednačio svoj golgeterski učinak iz prošle sezone, kada je za Manchester City postigao tri pogotka; ove sezone osim Fulhamu 2, jedan pogodak postigao je i protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu. Mateo je tako u ovom trenutku drugi najefikasniji igrač Manchester Citya u ovoj sezoni engleskog prvenstva nakon sedam kola: Haaland je postigao osam, Kovačić 3, a De Bruyne, Gvardiol, Stones i Doku po jedan pogodak.

Foto: SofaScore

Grafika: SofaScore za Večernji list

Deset godina Kovačić nije odigrao ovakvu utakmicu. Dva ili više zadnji put je zabio 2014. kada je postigao hat-trick protiv islandskog Stjarnana u majici Intera, igrao je tada u kvalifikacijama za Europsku ligu. Engleski mediji odmah su krenuli pisati pohvale na račun izvedbe vatrenog:

- Mateo Kovačić je empatičnim finišem povukao City, a onda raspalio po golu lijepo primljenoj lopti. Hrvat je bio stvarno dobar u posjedu, lijepo je djelovao u skučenim prostorima, a također je držao loptu u posjedu. No, i dalje se osjeti izostanak Rodrija - napisali su na portalu Manchester City News te Kovačiću dali ocjenu 8/10.

Goal.com je pak ponudio šaljiv komentar:

- Haalande, gdje si? Moćni Mateo rješava utakmice dok Norvežanin promašuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije