NOGOMET 1. HNL

Dinamo još ima izgleda

12.05.2004.
u 00:00
INTEROV TRENER NAJAVLJUJE 31. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE Ako Hajduk pobijedi u Osijeku, bit će to kraj prvenstva - misli Interov trener Bogdan
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Promjena trenera u zaprešićkom Interu prošlog tjedna za razliku od većine takvih u hrvatskim klubovima nije došla zbog loših rezultata. Naprotiv, nakon što je Inter praktički osigurao ostanak u Prvoj HNL, klub je uslišio zamolbu trenera Josipa Kužea za ranijim odlaskom. Priliku za svoj prvi prvoligaški trenerski posao dobio je Srećko Bogdan, legenda Dinama i Karlsruhera. Bogdan je imao ugodnu premijeru pobjedom od 3:0 u Slavonskom Brodu...

- Otkad sam prije deset godina prestao igrati, stalno sam na klupi kao pomoćni trener ili predstavnik kluba pa mi nije strano biti na klupi. Sada je samo odgovornost veća - priča Bogdan.

Interov trener drži da i utrka za prvaka i nakon Dinamova kiksa u Zadru još nije gotova.

- Svi su već mislili da je Hajduk prvak, pa se zakompliciralo. Posljednji su rezultati pokazali da je prvenstvo vrlo neizvjesno. Iako je sada Hajduk u prednosti, Dinamo još ima šanse za naslov.

Osijek - Hajduk 12

Ako Hajduk pobijedi, mislim da bi to onda bio kraj prvenstva, ali i Osijek može pobijediti. Domaćin se nada trećem mjestu, a kako igraju, Osječani su potvrdili da su zasluženo ušli u Ligu za prvaka. Hajduk je malo popustio u igri, i to je Dinamova prednost, ali Splićani su pokazali da se mogu oporaviti, smjena trenera dala im je impuls.

Rijeka - Dinamo 2

Dinamo samo pobjeda ostavlja u igri za naslov, jasno je da nakon Zadra modri više nemaju pravo na pogrešku. Rijeka će pak također biti motivirana, želi potvrditi treće mjesto. No, ipak sam dinamovac i očekujem pobjedu na Kantridi.

Varteks - Zadar 1

Ćiro je iskusan trener, dokazao se već toliko puta, izvukao je maksimum iz varaždinske momčadi. Zadar je pak također potvrdio da mu je mjesto u Ligi za prvaka, ali mislim da u Varaždinu ne može računati na bodove.

Slaven Belupo - Inter X

Odlučit će to tko će imati bolji dan. Igrat ćemo neopterećeno i otvoreno, te su nam posljednje utakmice važne za provjeru igrača. Slaven je isto neopterećen, željan nadigravanja. Koprivničanci imaju dosta kvalitetnih mladih igrača, ali potrebno je vrijeme da se iskoristi njihova prava vrijednost.

Cibalia - Kamen Ingrad X

Cibaliji samo pobjeda odgovara, ali po kvaliteti je Kamen Ingrad u prednosti. Ako već moram izabrati, onda neka bude neodlučeno.

Zagreb - Marsonia 1

Teška utakmica, ali dajem Zagrebu prednost. Marsonia bi pobjedom te porazom Cibalije zadržala trunčicu mogućnosti za produljenje neizvjesnosti. No, Zagreb je u drugom dijelu sezone ipak bolje igrao i iako nije uspio uspostaviti mir, ipak je to i dalje vrlo potencijalna momčad.

Danijel LIJOVIĆ

Pogledajte na vecernji.hr