Borba za europski koeficijent

Dinamo ne može sam do dva kluba u LP

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo ne može sam do dva kluba u LP
10.12.2021.
u 12:20
Teško će Hrvatska do koeficijenta koji donose dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka, konkurenti imaju više 'živih' u Europi
Pogledaj originalni članak

Dinamo je pobjedom nad West Hamom osim plasmana u nokaut fazu Europske lige, zaradio i lijepi novac, sad je to već znatno prešlo prihod plavima od 14 milijuna eura. K tome, zagrebački klub donio je Hrvatskoj dva boda te još dva bonus boda za plasman u šesnaestinu finala Europske lige.

S nova četiri boda naša liga je tako skočila s 19. na 17. mjesto u ukupnom poretku koje je također vrlo važno jer doprvaku HNL-a može donijeti kvalifikacije za Europsku ligu.

No, 15. mjesto je još značajnije jer donosi dva kluba u Ligi prvaka, jedan u Europskoj ligi i dva u Konferencijskoj ligi. Hrvatska ima 26.650 bodova, a ispred su Grčka (26.700) te Turska (26.900). Možda ne izgleda toliko nedostižno, no otegotna okolnost je ta što je Dinamo ostao jedini hrvatski predstavnik, a tursku i grčku čast brane dva kluba. Stoga je jako teško očekivati da će Dinamo moći skupiti dovoljno bodova da bi preskočio brojniju konkurenciju.

K tome, plavi će u ponedjeljak u ždrijebu dobiti teškog suparnika i teško je očekivati berbu bodova kroz nastavak Europske lige, iako nije nemoguće. Kad bi plavi bili jako uspješni, a turski i grčki klubovi posrnuli, mogli bismo se nečemu nadati.

Šteta je što naši ostali klubovi nisu bili uspješni u Europi, u ovoj sezoni svi su (Osijek, Rijeka i Hajduk) zapeli u kvalifikacijama Konferencijske lige. 

Dobro je što je naša liga sve jača, što su i ti spomenuti klubovi postali bolji i za nadati se da će sljedeće sezone pridonijeti našem koeficijentu, pa tako pomoći i sami sebi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
14:42 10.12.2021.

Ovo je labuđi pjev Dinama , nema na vidiku nove mlade zvijezde , potrebno je prodavati a jos samo Ivanusec i Livakovic mogu donijetu zaradu , , stadiona nemaju , a ako ne dohvate prvo mjesto , konferencijska liga nije dovoljna Dinamu za skupe ugovore , pa ce ostat bez Petka Orsica Teophila Ristovskog Misica Gojaka Ademija , zamijene nemaju ,jer ni u Lokomotivi nema bas nekog tipa Pjaca Majer Olmo Gvardiol , polako odumire Dinamo kakvog znamo