Europa se isplatila

Dinamo godinu završava sa senzacionalnom zaradom

UEFA Europska liga, West Ham - GNK Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
10.12.2021.
u 11:44

Dinamo godinu završava s preko 16 milijuna eura zarade na račun Uefinih premija.

Ako netko ima razloga za slavlje, onda je to Dinamo. Jer, osim pobjede nad West Hamom (1:0) u Europskoj ligi, klub iz Maksimira osigurao je i lijepu zaradu. 
Naime, zaradio je sada gotovo 1.7 milijuna eura te godinu završava s preko 16 milijuna eura zarade na račun Uefinih premija. 

Krovna europska nogometna organizacija svaki osvojeni bod u skupini EL-a premira s po 210 tisuća eura. Dinamo je skupinu završio s 10 bodova, što preračunato u čvrstu valutu iznosi 2.1 milijun eura. 

Modri su i prije bodova u skupini osigurali više od 12 milijuna eura zarade samo plasmanom u Europa ligu, a ovdje se ne računa novac koji će zaraditi od televizijskih prava. No, ni tu nije kraj.

Momčad trenera Željka Kopića zadržala je drugo mjesto skupine, a svaki klub koji grupu EL-a završi na toj poziciji od Uefe dobiva bonus od 550 tisuća eura. Dinamo dobiva još 500 tisuća eura za plasman u doigravanje ili play-off za nokaut-runde. 
Kada se to sve pozbraja Dinamo godinu završava s preko 16 milijuna eura zarade! 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
01:36 11.12.2021.

Toliko vrijedi Majer a da su ga zadržali plus Jakića sad bi imali šanse i za veće domete a oni bi vrijedili znatno više

ER
EroK
17:01 10.12.2021.

Pa nemojte toliko o milijunima eura, netko će si izgristi svoja mu-Da!

RE
RedTree
14:07 10.12.2021.

To ti je je put prvaka, gdje je vrlo teško ispasti iz Europe, pa prvak Gibraltara igra Konferencijisku ligu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije